Dotaz

Diskuze o všem možném, co se nevešlo do ostatních témat

Dotaz

Příspěvekod Berry » ned 05. led 2014 22:08:18

Dobrý večer,

chtěla jsem se s Vámi tady poradit, zajímaly by mě Vaše názory, rady, zkušenosti.

Máme 6-ti měsíční štěně, je z útulku, kříženec jezevčíka s něčím. Je to fenka, hravá, divočejší a milá :-). Problém je ten, že když nejsme doma, tak jí nemůžeme nechat žádné hračky, jelikož všechno rozkouše (což by nevadilo), ale poté i pozře.. z uzlu spolkla ty vlákna, následně je vyblila. Měla na hraní gumový balonek, rozkousala ho a sežrala část vnitřku, takže jsme skončili na veterině na sonu, protože zvracela pěnu v barvách balonku a bála jsem se, jestli ji to v těch střevech a v žaludku něco neudělá. Pelech si rozkousala, vnitřek naštěstí nepožila.. Nenapadají Vás nějaké téměř nezničitelné hračky, kterými by si neublížila? Z toho, že doma žádné hračky nemá (když jsme v práci) vyplývá, že se nudí a ničí nám lišty, okousává skříňky, futra a další..
Moc ráda má kong, ale ten se jí tady taky bojím nechat..

Další dotaz je ohledně granulí. Krmili jsme Proplankama, které jsme měli od veterináře, ale jak jsem viděla složení.., tak jsme pomalu přešli na Orijen. Ten ji z počátku hodně chutnal, teď už jí až tak nejede. Má stolici i 4x denně. Přijde mi to dost, tak nevím, jestli nezměnit krmení na nějaké, které ji jakoby jenom neprojde. Uvažujeme teďka o Taste of the wild, krmíte jimi někdo?

A můj poslední dotaz : v poslední době skoro každý den udělá takový zvuk a je to něco mezi škytnutím, říhnutím a nadavováním. Je fakt, že teďka líná a furt si tu srst líže, takže je dost možné, že to má z toho, že se ji to pak dostane do krku a škrábe ji to tam. Máte s tím někdo zkušenosti? Jsem z toho špatná, když nevím, co to je, na veterinu se mi hned nechce, protože by mi beztak nacpali antibiotika a neřešili by, z čeho to má. Přítel říká, že ji moc pozoruju a je to možné, jsem taková asi až moc starostlivá a všechno moc řeším. Ale poté, co jsme si prožili se psem v minulosti a i s tady tou se tomu až tak moc nedivím.
Tak jsem si říkala, že se zeptám tady, zda vyšiluju zbytečně, poberu nějaké rady a tak :).

Děkuji za jakoukoli odpověď :-).
Berry
 

Re: Dotaz

Příspěvekod ErikZáhor » sob 11. led 2014 14:17:21

Malý jezevčík?!No sbohem! :) Co se týče kousání věcí,bývá to i forma vzdoru proti nechávání osamotě,zkuste dubový špalíček pořádně nasáklý třeba slaninou,po nějakém čase ho ale musíte vyměnit,slanina zatuchne,v takovém případě se ale připravte na kupu třísek...Jsou pro pejsky i kousací hračky z vulkanizované-tvrzené gumy,pes,kterého mám teď,jako malý taky polykal kousky toho,co roztrhal-včetně mámino LEVÝCH podpatků-asi fetišizmus,nebo co :) ,ovšem po čase ho to přešlo-je nemožné odstranit vše z jejího dosahu,ale zkuste omezit,na co dosáhne.

Ohledně krmiv Vám neporadím,já nikdy nevybíral pro psy něco extra,příroda si stejně poradí nejlíp,stačí psa sledovat a někdy uhodnout,co mu chybí-doplňky ve štěněcím věku nejsou ovšem k zahození,i dospělému psu se dodávají minerály atd.

Podivné zvuky můžou být důsledek polykání chlupů-kočky to mají lehčí,vyblinkají je běžně-zkuste sledovat stolici,právě chlupy jí mohli podráždit střeva.

Pokud máte dojem,že Váš vet.dr. svoji práci fláká,můžete beztrestně změnit doktora,jestli nepomůže komunikace,nemáte povinnost trpět.To samé přece platí i pro lidi!
ErikZáhor
 


Zpět na Všeobecná diskuze

cron