Jak znovu naučit žrát granule?

Zdraví, nemoci a správná strava pro pejsky

Jak znovu naučit žrát granule?

Příspěvekod Karla P. » čtv 01. lis 2012 20:09:21

Ahoj,
naše Betynka dřív běžně žrala granule. Pak jsme jeli na dva týdny na dovolenou a psa krmila babička. I přesto, že měla nakázáno krmit granulemi, začal psovi podstrojovat, takže měl různé domácí polívky, řízečky, kuřecí s těstovinami atd. Pes to sice přežil, ale bohužel už nechce žrát granule. Mysleli jsme, že ho prostě necháme vyhladovět, ale po dvou dnech, co nevzal do huby ani granuli, jsme vyměkli zkusili koupit jiné - hned dva druhy. Nedotknul se ani jednoho druhu. Takže jsme začali dávat aspoň ty těstoviny nebo rýži s kuřecím a tak podobně. To žere okamžitě, takže je jasné, že je jen zmlsaný.
Jak máme postupovat, abychom ho zase naučili žrát granule? Máme být neoblomní a prostě ho nechat vyhladovět do extrému, dokud se zase nenaučí žrát a nebo jak postupovat? Na férovku přiznám, že krmení granulemi je pohodlné i praktické, takže bychom se ho neradi vzdávali.
díky všem za rady
Karla P.
 

Re: Jak znovu naučit žrát granule?

Příspěvekod Luca » čtv 01. lis 2012 21:47:07

Ahoj, je to trochu zmlsanej manipulátor, doporučuju nechat částečně vyhladovět pak dát granule (maximálně ovonět konzervou, nebo lososovým olejem). Když si nevezme, misku vzít.
Luca
 

Re: Jak znovu naučit žrát granule?

Příspěvekod Návštěvník » sob 08. pro 2012 9:50:02

Ničím neovoňovat, dát v určenou dobu dávku, pokud ji do pár minut nesežere, tak sebrat a dát zase druhý den ve stejnou dobu. Takto opakovat, dokud to nesežere, pokud si vezme jen trochu, zbytek sebrat. Může se cukat třeba týden, ale hlad ho donutí, u plné misky krmení zdravý pes ještě neuhynul.
Návštěvník
 

Re: Jak znovu naučit žrát granule?

Příspěvekod Bredis » pon 21. led 2013 17:59:09

Ahoj,
taky nám jedna fenka z ničeho nic přestala žrát granule. Nechali jsme ji tři dny takzvaně vycukat jak píše Návštěvník, ale stejně nežrala jen šla hodně váhou dolu.
Začali jsme ji dávat do granují trošičku lososovýho oleje a hned začala žrát. Ten ojel je i zdraví. Během dvou týdnů jsme dávku postupně snižovali až zase začala žrát čisté granule. Teď ten olej dáme tak jednou za 14 dní.

Teď je taky otázka, jestli po ty "dietě" od babičky nemá něco se žaludkem. To se nám stalo zas u druhý feny, že měla zánět žaludku a taky nechtěla žrát.
Bredis
 


Zpět na Zdraví a výživa

cron