Kooikerhondje

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Děti

Příspěvekod Markéta » sob 03. led 2009 21:26:40

Často čtu, že kooiker není vhodný k malým dětem. Máme doma fenku a s dětmi i cizími lidmi je naprosto v pohodě. Pokud se k ní někdo zachová hrubě, odejde, ale jinak si s dětmi ráda hraje a nechá se mazlit a drbat. Ze zkušenosti s ní i dalšími příslušníky tohoto plemene mohu říct,že je k dětem stejně vhodné, jako většina psů této velikosti, např. kavalír.
Markéta
 

štěňata

Příspěvekod Martina » sob 30. kvě 2009 18:12:57

Zdravím, plemeno kooikerhondje se mi velice líbí, ale po dlouhém hledání na internetu sem se dozvěděla že jich po ČR moc není. Chtěla byhc se zeptat jestli neplánujete štěňátka :) Děkuji za odpověď.
Martina
 

Dotaz

Příspěvekod Jana » pon 15. úno 2010 21:42:49

Dobrý den!
Chtěla jsem se zeptat jestli je pravda že Kooikerhondje má dominantní povahu vůči lidem a psům. A jestli má sklony k ničení. Děkuji moc za odpověď.
Jana
 

RE: Dotaz

Příspěvekod šip » stř 24. úno 2010 13:15:52

můj 1,5 roku starý kooikřík je dominantní :-). Projevuje se ale jinak, než agresí. Jde na to spíš psychologicky a nenápadně, přesto se pomalu a jistě stává vůdčím psem mé smečky. Na veřejnosti je naprosto pohodový, rvačky nevyhledává, ale nedávno se ohnal po dorážejícím ořechovi. Stačilo mu, že ho zahlan na útěk a dál ho nepronásledoval. K lidem je úžasně kontaktní, miluje všechny bez rozdílu. Doma nezničil téměř nic, kromě několika pískacích hraček, ale musí se pořádně zaměstnat. Chová se trochu podobně jako border collie ve zmenšeném provedení. Pokud má práci, neničí, pokud se nudí, vymýšlí lupmárny :-)
šip
 

výchova

Příspěvekod rony » pát 23. dub 2010 12:26:16

Uvažujeme o pořízení Kooikerhondje a tak bych se chtěla zeptat, jak těžké je ho vychovat, zvlášť(když je to lovecké plemeno) jestli je ho těžké naučit chodit navolno, nehnat se za zvěří? A pokud máte zkušenosti i s jinými plemeny, jaká je výchova v porovnání s nimi ( zvlášť oproti labradorovi)?
rony
 


Zpět na Psí plemena