prosím o radu

Diskuze o všem možném, co se nevešlo do ostatních témat

prosím o radu

Příspěvekod Andy008 » ned 04. pro 2011 23:15:03

Ahoj,
prosím o radu. Mamka má doma pejska Bišonka cca 7let, moc nemá rád větší pejsky, bývá agresivní a někdy si dost dovoluje i na mamku, když se mu něco nelíbí. Já jsem si pořídila štěně, křížence pitbulteriéra, nyní mu je 7 měsíců a dohromady se téměř nesnesou. Můj Bárt si myslí, že je to kamarád a rád by si s ním hrál, dorází na něj a provokuje ho ke hře, ale bišon na něj ůtočí, vyloženě zle a včera, když jsme byli u mamky na návštěvě se do sebe docela hrůzostrašně pustily, měly jsme strach, že se snad sežerou. Teda, můj Bárt by vzhledem k tomu, jak je velký a co je za plemeno by spíš sežral bišona.
Je to pro nás docela komplikace, jezdíme často s mamkou na chatu atd, a pokud psi nebudou moci být pohromadě, bude to komplikované a nepříjemné.
Prosím, o nějaké rady a typy, co v takovéto situaci ano a co ne.
Děkuji moc za jakoukoli odpověď
Andy008
 

Re: prosím o radu

Příspěvekod myskamaruska » pon 05. pro 2011 16:39:45

Ahoj,mě se to stává s kamarádkkou když jezdíme na tábor s tak zvanou,,mazličí skupinky".Je to takový malý klub,který mám s kamarádkami,moje(labrador chuck) a Jančin(Také labáč Daston) jsou na sebe hodní,ale když Chuck vleze do jeho pelíšku,tak Daston na něj zašne vrčet,štěkat a pododobně..ale dali jsme je společně do malé místnosti(větší boudy).Já jsem si tam s Jančou lehla,zakryla obličej a nehejbala se.Oni se pak udobřili,ale pořád se nějak handrkují ale je to mnohem lepší a Dastonovi už nevadí že ho Chuck otravuje...ahoj myškamaruska
myskamaruska
 

Re: prosím o radu

Příspěvekod Ter » úte 06. pro 2011 21:53:48

Já jsem si k 13ti letému psovi pořizovala štěně a nikdy nebyl problém - nejlepší by bylo naučit mladého, aby si staršího nevšímal a neotravoval ho. Možná byste ráda, aby si spolu hráli, ale předpokládám spíš, že bišonek už chce mít klid a hraní ho nezajímá, takže mu dopřejte klidné stáří a mladého naučte, aby ho ignoroval a zabavte ho nějak jinak :) On se bišonek mladého možná i bojí a proto to řeší agresí. Když zjistí, že si ho mladý nevšímá a že je navíc chráněn vámi, nebude mít potřebu to řešit.
Ter
 


Zpět na Všeobecná diskuze

cron