Welššpringršpaněl

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

agresivita

Příspěvekod spykee » ned 07. zář 2008 20:19:21

tak ten můj wšš Rocky moc nesplňuje popis. nemám ho od mala jedna se o zatoulaného a nejspíš i týraného psa. zvěrolékař mu odhadoval 2roky takže je mu ted o rok a půl víc. je velice vznětlivý. malé děti má rád ale až po delší době. nedávno vystartoval po mé 2leté neteři která na něj šahla. ja si myslím že jeho předchozí pán měl děti co mu asi ubližovali a potom ho vyhodil kdyxž asi v obraně zaůtočil a od té doby moc nedůvěřuje dětem které nezná. potom co se týče aportu 3x donese a po 4 už nedá a bere to jako svou kořist tak je mu to nemožné vzít nebo vystartuje po ruce. u krmení když mu dávám rukou jídlo pěkně jí, jakmile se vzdálím na 30cm od tlamy tak už vrčí a neradno se k němu přibližovat. nevím jestli je to špatný klon nebo se na něm podepsal předchozí majitel..
spykee
 

agresivita

Příspěvekod Zuzana » úte 25. lis 2008 15:51:31

To co popisujete o vašem nalezené pejskovy svědčí o špatném zacházení jeho předchozím majitele. I z nejklidnějšího a nejvyrovnanějšího psa na světě je možné špatným zacházením udělat zlého a nepříjemného psa, který je vznětlivý při různých situacích. Toto plemeno je příjemný a velice chytrý společník jak pro práci tak pro běžný život. Nelze podle jednoho zkaženého pejska soudit celé plemeno jako takové.
Zuzana
 

RE: agresivita

Příspěvekod falco » sob 21. bře 2009 11:51:09

ahojík.....to mě překvapuje , že Tvůj Rocky je takový...řekněme...hlídací.. Mám všš holku a pravda je , že po dosažení dvou let se taky mění. Ještě nedávno si hrála s kde-kým a dneska už na sebe dává sáhnoutpro změnu jenom od někoho. A to jí dítě nikdy neublížilo a ani žádný dospělý. Já bych to trošku jistě přičítal ne úplně vhodnému zacházení v době štěněcí..vždyť nevíš , co zažil..Na druhé straně neradno si plést ostrost a nevrlost psa s jeho dominancí..o což klidně v případě neteře mohlo jít. Apropo ;-) Rocky je fešák...no...jako každej wšš..:-))))
falco
 

Agresivita

Příspěvekod Brix » pát 10. črc 2009 22:27:05

Náš pejsek je 3 letý a musím říci, že to je ten nejklidnější a nejhodnější pejsek.Velmi vyrovnaný a spíš mazel.
Máme ho od štěňátka a nevím co to je zavrčení. Předtím jsme měli 2x kokršpaněla a zvlášť ten poslední nás opakovaně pokousal !Tomuto nevadí ani luxování v těsné jeho blízkosti. Má rád děti a je velmi přívětivý,nesnáší však cizí psy a urputně hlídá naše domácí teritorium ..
Brix
 

agresivita

Příspěvekod Hugo » čtv 14. led 2010 17:33:24

Můj WSS (1,5 roku) je rovněž mimořádně klidný, nevrčí, jídlo mu můžu brát z tlamy - akorát se na mě smutně podívá. Na hlídání zatím moc není, chce se kamarádit s každým kdo přijde a když je to pes tak dovjnásob
Hugo
 


Zpět na Psí plemena