Může pes bylinky?

Trpí váš pes nějakými problémy a nechcete do něj cpát farmaceutické medikamenty. Nabízí se tak otázka aplikování různých mastiček a tekutin, které jsou 100% přírodní. Může být pes léčen za pomocí bylinek? Máme pro vás dobrou zprávu. Jistě, že může a myslíme si, že je to pro něj v určitých případech mnohem snesitelnější, než do něj cpát chemii.

 

 

Jaké bylinky a na co

Oregano

Stejně jako člověk, i pes může trpět zažívacími problémy. Plynatost nebo průjem není v těchto případech vyjímkou. Vše vzniká v důsledku toho, co pes jí a jak se celkově cítí. Tyto problémy nejsou příjemné pro lidskou bytost, natož pro psa, ale Oregáno nebo-li Dobromysl, dokáže v těchto situacích pomoc.

Ostropestřec

Čaj z této bylinky můžete psovi podávat v případě, kdy trpí na zánětlivé onemocnění jater. Rovněž zlepšuje funkci žlučníku a zabraňuje vzniku žlučových kamenů.

Máta a petrželová nať

Nemáte rádi, když psovi páchne z tlamy? Řešením může být právě máta, který kromě toho pomáhá rovněž na nevolnost a plynatost. Petrželová nať zase zklidňuje žaludek.

Bazalka a rozmarýn

Blíží se období, kdy i psi trpí na nastydnutí a tak je potřeba jim zlepšit imunitu. Dobrá obranyschopnost je důležitá, proto jim dopřejte bazalku nebo rozmarýn.

Jakou formou bylinky podávat

Nejlepším řešením je mít tyto bylinky vždy čerstvé, najemno je nasekat a přidat psům do žrádla. U velkých psů můžet dát více bylinek, u menších naopak méně, jen lehce posypat. Další způsobem je koupě kapek nebo olejů a ty jim v malých dávkách (v případě kapek opravdu jen pár kapiček) přidat do jídla. Je vhodné čas od času zajít se psem k veterináři a nechat udělat krevní obraz, abyste přesně věděli, jaké potraviny jsou pro něj vhodné.

Autor: Kamil Štajgl | 30.9.2015

Komentáře - Může pes bylinky?

Dnes má svátek: Asman, Jackie, Rusty. Přejít na psí jména »