Průzkum ukázal, že majitelé psů jsou vstřícnější a aktivnější

Majitelé psů jsou vstřícnější a aktivnější a mají větší smysl pro pravidla. Chovatelé koček jsou zase inteligentnější a citlivější. Vyplývá to z průzkumu, který mezi majiteli koček a psů udělala univerzita v americkém Wisconsinu.
Tématu se nedávno věnoval i Český rozhlas, který se odvolával na výsledky studie. Při ní se vědci zaměřili na to, jaké jsou rozdíly mezi majiteli psů a koček. Zabývali se nejen jejich povahovými rysy, ale i inteligencí. Testy probíhaly na vzorku šesti set vysokoškoláků. Studenti častěji odpovídali, že mají raději psy.

Podle badatelů se mohou odlišné povahové rysy majitelů psů a koček mohou podle amerických vědců zakládat na rozdílném životním stylu, který je s domácími mazlíčky spojený. Psi se musí několikrát denně venčit, což vyžaduje jistou míru pohybových aktivit. Často se navíc při venčení psů pejskaři potkávají a diskutují mezi sebou. Naopak majitelé koček zůstávají doma, nemají tolik pohybu a s ostatními majiteli koček příliš do kontaktu nepřijdou.  

Tento logický závěr studie potvrdil rozhlasu i šéfredaktor časopisu Psí kusy Dušan Stuchlík: „Studie byla vedena ze zdravotních důvodů pro využití psů a koček na terapii. V tomto ohledu je výhoda psa v tom, že majitele donutí k podstatně většímu pohybu."


zdroj foto: morguefile.com

Autor:  | 8.8.2014

Komentáře - Průzkum ukázal, že majitelé psů jsou vstřícnější a aktivnější

Dnes má svátek: Asman, Jackie, Rusty. Přejít na psí jména »