Vlčák si chtěl pohrát s kojencem, nešťastně mu skousl hlavu

Trgédie, za kterou stojí lidská nedbalost, se stala před několika týdný na Klatovsku. Československý vlčák skočil ke kojenci do postýlky a zkousl mu hlavičku. Malé dítě bylo ihned transportováno do nemocnice s podezřením na poranění mozku.

Málá obec v jižních Čechách se stala na pár hodin dějištěm něčeho, co si člověk nechce představit ani v tom nejhorším snu. Smutné je to vždy o to víc, když hlavní roli sehraje lidská benevolentnost, ve spojitosti s dítětem a psem. Klatovsko je v posledních měsících často spojováno s případy týkající se psů. Nedávno jsme vás informovali o muži, který utýral psa nebo, že šestiletého  chlapce vážně pokousal pes. Stejný případ se odehrál i nyní, bohužel se terčem "nechtěného" kousnutí stal teprve třítýdenní kojenec. Ten ležel v postýlce, a když zůstal bez dozoru, dostal se k němu československý ovčák a skousl mu hlavičku. Dítě bylo s hlubšími rankami na hlavě a povrchovým zraněním ihned převezeno do klatovské nemocnice, kde se však stav holčičky díky nitrolebečnímu krvácení zhoršil a musela být ihned operována.

Podle chovatele československých ovčáků se však nejednalo o agresivní útok. Tento typ psů bere lidi jako smečku a když viděl, jak s kojencem všichni zachází, chtěl to udělat stejně, jako když přenáší v zubech mláďata. Bohužel, lidská lebka, zvlášť u tak malého dítěte, je měkčí a nemá srst jako štěně. Proto došlo k tak závažnému zranění.

A jak jste na tom vy? Máte ve svém psovi naprostou důvěru, že byste jej nechali bez dozoru v jedné místnosti s dítětem?

Zdroj foto: foter.com

Autor: Kamil Štajgl | 15.3.2015

Komentáře - Vlčák si chtěl pohrát s kojencem, nešťastně mu skousl hlavu

Dnes má svátek: Alma, Artur, Jeff. Přejít na psí jména »