Anatolský pastevecký pes (Karabaš)

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Styk s detmi

Příspěvekod Jana » sob 10. led 2009 21:38:51

Mam drobnou poznamku, co se tyce vztahu anatolcu k detem: ackoli charakteristiky tvrdi, ze anatol je pes pro jednoho cloveka, ma osobni zkusenost je takova, ze anatolci jsou vuci lidem velmi pratelsti a od deti si nechaji libit uplne vsecko... kdyz jsem byla dite, meli jsme doma kolie, a ackoli je kolie oznacovana jako perfektni rodinny pes, nechala si libit asi tak polovinu toho, co anatolec... a taky stoji za zminku, ze muj pes, ktery dokaze dohonit zajice, a kdyz se rozdivoci lita po dvore jako torpedo, jeste nikdy nepovalil dite (mam dve a svagri 3), i kdyz mu stalo v ceste... dokaze se v plne rychlosti otocit na peti centimetrech...Takze myslim, ze k malym detem je anatolec naprosto idealni pes
Jana
 

Kangal web

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2009 19:32:27

Nový web věnovaný tureckému plemeni Kangal, kter je registrované pod FCI standardem č. 331 anatolský pastevecký pes. www.kangaldog.cz
Lenka
 

realita?

Příspěvekod ya » čtv 24. zář 2009 14:19:42

Dobrý den, slyším na toto plemeno jen samou chválu a chci si ho pořídit. Protože vím že co se píše ve standartech je standartně neobjektivní chci se především zeptat jestli má někdo také nějaké špatné zkušenosti s tímto psem, je-li nějaká špatná vlastnost na kterou si mám dát pozor, nebo se na ni připravit. Také mě zajímá co si myslíte o tom oddělovat psa od návštěv a neposkytnout mu kontakt s cizími lidmi. Nebude potom až nebezpečně nedůvěřivý? A ke komu ho pustit a ke komu už ne? (mám na mysli návštěvy pravidelné, bližší rodina a nepravidelní příchozí)
ya
 

Hlídač

Příspěvekod Michaela » čtv 22. říj 2009 16:06:58

Mám šet roků starého anatoláka a musím říct, že co se týká dětí nemá žádný problém. Ale pokud dítě udělá něco co ho bude bolet nebo opravdu něco co se mu nebude líbit, tak bude problém. K opravdu malým dětem bych ho nepouštěla.
Můžu se na něho stoprocentně spolehnout v tom, že nikoho cizího na zahradu nepustí. I návštěvy musím nejprve seznámit. Tento pes je opravdu k cizím velmi nedůvěřivý.
Michaela
 

RE: realita?

Příspěvekod Mája » pon 21. pro 2009 19:43:00

Určitě bych tohoto psa nedoporučila někomu,kdo nemá patřičné zkušenosti.Určitě nepatří do rukou začátečníka.Ano pes má mnoho dobrých vlastností,ale je to tak,jak jsi vychváte takový bude.Špatné vlastnosti,co jsou špatné vlastnosti? Když ho špatně povedete ,tak špatné vlastnosti bude mít.Je to přírodní plemeno.Pokud doma už máte nějakého mazlíčka,tak počítejte s tím,že může dojít k neshodám a dost ostrým.Každý pes je jiný,tak i Anatol,pokud na to máte,zkušenosti a trpělivost a důslednost ve výchově,tak proč né,jinak Vám přeroste přes hlavu a to je malér.
Mája
 

RE: Hlídač

Příspěvekod hhhhh » stř 27. led 2010 17:31:38

nnnnnnhhjj
hhhhh
 


Zpět na Psí plemena