Baset Hound (také Basset Hound)

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Charakteristika plemene

Příspěvekod L.Zitová » úte 03. úno 2009 16:18:50


???Baset Hound je téměř nevychovatelný pes. Majitel nemůže očekávat, že by Baset poslechl jeho příkazy, natož že by je plnil. Tento nedostatek ovšem Baset Hound nahrazuje svému pánovi nekonečnou láskou, která hraničí až se závislostí. Změnu pána nese Baset Hound velmi těžce.
Jako chovatelka tohoto nádherného plemene nemohu souhlasit s charakteristikou, která je zde uvedena.
Není pravda, že je basset nevychovatelný a neposlouchá. Vše záleží na majiteli a moji basseti tedy rozhodně poslouchají. Nikdy to asi nedotáhnou na Německého ovčáka, to po nich ani nikdo nechce, ale rozhodně se s nimi dá jít na pohodovou procházku a přivolání respektují.
Také ta věta o závislosti basseta na pánovi je zavádějící. Basset je smečkové plemeno, miluje společnost ostatních psů. Pokud nemá smečku upne se k člověku, ale závislý rozhodně není. Je to samostatně uvažující moudrý pes, sebevědomý, nebo by měl být.
Bassetům zdar.
Lenka Zitová
chov.stanice Lady Barnett´s
L.Zitová
 

RE: Charakteristika plemene

Příspěvekod Helca » stř 29. dub 2009 9:31:55

Ahoj Lenko! Take jsme meli tu cest a basset, jmenem Hugo, nam delal vyborneho spolecnika a nejlepsiho kamarada 13 let. Musim souhlasit s tim, ze poslusnost psa se odviji od toho, jak moc se mu jeho pan venuje nebo nevenuje. Je pravda, ze zrovna ten nas umel jen sedni (ve slabych chvilkach) a nejlepe mu slo "na, tady mas dobrutku" :-). Ale bylo to hlavne proto, ze moji rodice ho porizovali k detem (mne bylo 10 a bratrovi 14), takze bylo nejdulezitejsi, aby nas prijal a hral si s nami, coz splnil na 100%. Byl to bajecny pes s nadhernym hlasem, coz ti urcite nemusim psat.
Takze potvrzuji tva slova, ze je to moudry pes, hrdy a pratelsky ke vsem, co jsou pratesky k nemu.
Ahoj Helca
Helca
 

basset

Příspěvekod Kiki » ned 09. srp 2009 22:14:47

Ahoj, prosím vás, jestli tady někdo uvidí tuto otázku a vlastní basseta, může mi prosím odpovědět, jestli tento druh pejska slintá? Myslím tím ne když pochtívá, ale prostě silné slinění, jako mají boxeri apod.? Děkuji
Kiki
 

RE: basset

Příspěvekod Mirek » čtv 27. srp 2009 9:55:40

Ahoj Kiki, baseti jako všichni pejsci s převyslými hornímy pysky sliní. Je to ale individuální. Někteří basseti mají méně substance s plošší hlavou, takže ti nesliní tolik. Ale podle mého názoru určitě slinění vyrovná basetí přátelská povaha a dokonalost.
Mirek
 

RE: basset

Příspěvekod ivo » stř 09. pro 2009 22:18:28

ne
ivo
 

Připuštění

Příspěvekod Klára Ch. » úte 02. úno 2010 20:04:03

Dobrý den, chtěli bychom letos připustit našeho tříletého basetka. Je papírový, s pestrým rodokmenem. Otec (původem z Nizozemí) i matka jsou úspěšnými šampiony. V případě zájmu prosím pište na klara.chalupecka@hotmail.com
Děkuji
Klára Ch.
 

RE: Připuštění

Příspěvekod Návštěvník » úte 02. úno 2010 20:42:27

-výborným rodokmenem, nikoli pestrým..pejsek je čistokrevný :-)
Návštěvník
 

RE: Připuštění

Příspěvekod Barča » stř 03. úno 2010 21:14:40

Máme trikolorní slečnu,ale bez pp po rodičích s pp.Pokud máte zájem ozvěte se.Děkuji.
Barča
 


Zpět na Psí plemena

cron