LABRADOR

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

LABRADOR

Příspěvekod silvielulu » čtv 15. bře 2012 14:52:15

Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Chtěla bych si pořídit štěně Labradora, máme dvě děti a ráda bych se zeptala , zda nevíte je-li lepší pes nebo fena k dětem. Moc děkuji.
silvielulu
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 15. bře 2012 14:50:37

Re: LABRADOR

Příspěvekod Jarda » pon 19. bře 2012 14:38:44

na to se nedá jednoznačně odpovědět a nezáleží na tom, o jaké plemeno jde. Všeobecně se říká, že feny jsou tvárnější. Ve svém okolí jsem zažil, že pes - labrador vydržel od dětí snad všechno od tahání za uši až po strkání prstrů do nosu a jinak byl poměrně ostrý. A naopak fena byla v době, kdy měla štěňata, pro děti hodně nebezpečná.
záleží hodně na výchově a na tom, na co je pes zvyklý od chovatele. Zapátrejte proto ve svém okolí.
Celkově byste měla vědět, že labrador patří údajně mezi poměrně agresivní (respektive nevyzpytatelná) plemena, ačkoliv to na první pohled nevypadá. To nemám ze své hlavy, ale četl jsem kdysi někde rozhovor s "psím psychologem", který tvrdil, že řešil podstatně víc napadení člověka labradorem než nějakým "bojovým" plemenem. Já sám ve svém okolí znám hned pět labradorů (dvě feny a tři psi) od 4 různých majitelů a všichni jsou ostří jako břitva.
P.S. naschvál píšu slovo údajně a slovo bojové dávám do úvozovek.
Jarda
 

Re: LABRADOR

Příspěvekod návštěvník » čtv 01. lis 2012 20:37:05

Dobrý den,

Já labradora mám, a můžu ho vřele doporučit. Máme kluka a jsme spokojení. Od dětí si nechá líbit všechno a je velmi hravý. Naopak babička má fenu a ta je agresivnější. Na každého štěká a vrčí. Ale je to taky na povaze psa.
návštěvník
 

Re: LABRADOR

Příspěvekod lenule5 » pát 02. lis 2012 15:08:00

Dobrý den,já mohu doporučit Labradorku ,máme fenku,od dětí si nechá líbyt vše,měli jsme i štěňata a děti si je hladili hned druhý den,fenka je velice klidná a hravá.Co jsem četla v encyklopedii o Labradorech oproti retrívrům jsou velice klidní.Pochopitelně také záleží jak se o ně páníček řádně stará,jestli s láskou nebo naopak.Jinak nepotřebují tolik cvičit jako vlčák.
lenule5
 

Re: LABRADOR

Příspěvekod Renata75 » ned 04. lis 2012 16:51:44

Taky máme fenku labradora,lidi miluje i děti,jen některé pejsky nebo fenky nemusí...
Renata75
 

Re: LABRADOR

Příspěvekod Pejskař » úte 21. kvě 2013 10:20:18

Dobrý den, zde si jistě vyberete http://www.svetpejsku.cz/psi-inzerce/vyhledavani/ .
Pejskař
 


Zpět na Psí plemena