Nechce chodit na vodítku

Zkušenosti a rady, výcviková centra, tipy

Nechce chodit na vodítku

Příspěvekod Návštěvník » čtv 02. kvě 2013 21:15:54

Chci se zeptat máme 8 týdenní štěně labradora, je normální že když sním chci jít na vodítku tak udělá pár kroků a pak si sedne a už nejde, i když ho lákám na pamlsek nebo hračku sedí a kouká, poradíte prosím co mám dělat a jak postupovat? Vím že je ještě malý ale chci jen poradit.
Návštěvník
 

Re: Nechce chodit na vodítku

Příspěvekod Bára Nová » pát 03. kvě 2013 12:39:43

Ty debile, vem miminko v peřince na túru!
Bára Nová
 

Re: Nechce chodit na vodítku

Příspěvekod ghostxx » sob 11. kvě 2013 19:10:23

Bára Nová píše:Ty debile, vem miminko v peřince na túru!


Jo. A nezapomeň, že každá procházka s osmitýdenním štěnětem musí mít nejmíň 5 kilometrů - za měsíc tu bude téma, že nechce chodit vůbec. Chudák štěňátko.
ghostxx
 

Re: Nechce chodit na vodítku

Příspěvekod ghostxx » sob 11. kvě 2013 19:18:55

Abys neřekl, že se jen posmíváme a nadáváme, tak ti poradím. Že osmitýdenní štěně nechce chodit na vodítku je úplně normální - ještě ho to nikdo nenaučil. Dělá se to tak, že štěndu na chvíli (ze začátku opravdu jen na chviličku - cca 1 - 2 minutky je až až) připneš na vodítko. Ze začátku ho necháš volně pohybovat a chodíš za ním, aby si vůbec zvykl na to, že má vodítko. Postupně ho pak zkoušíš nenásilně přesvědčovat, aby vodítko následoval. Velice při tom pomáhá motivace pamlskem nebo hračkou, o které má prcek zájem. Hlavně pozor - štěně nemá vyvinutou kostru a klouby a proto se nesmí přetěžovat, takže žádné nesmyslně dlouhé procházky. V tomhle věku je ideální ho nechat někde na bezpečném místě v klidu vyběhat a vyřádit. Pokud ho bereš kvůli socializaci do různých prostředí, je lepší ho tam dovézt/donést a pak se s ním na místě chvíli procházet. Hlavně je důležité u štěňátka za všech okolností využívat pouze pozitivní motivaci.

Doporučuju si přečíst nějakou literaturu a poradit se s nějakým odborníkem - skutečným odborníkem a ne přechytralým radilem, kterých jsou plné cvičáky.
ghostxx
 

Re: Nechce chodit na vodítku

Příspěvekod host » ned 12. kvě 2013 15:52:12

Takhle malé štěně ještě nechápe, co po něm chcete. Loni jsme si pořídili štěňátko, takže vím, o čem mluvíte. Prostě jsem ho nechala chodit, kam chtěl. A když jsem měla někam namířeno a on nechtěl jít za mnou, zatáhla jsem a pustila. A pořád dokola, dokud nevstal a nešel. Pak jsem pochválila a dala pamlsek. Tohle je opravdu jenom o trpělivosti. Ale jinak jsme ho opravdu většinou nosili. Vždycky tak pět, deset minut venku, aby se vyvenčil a pokud se někam šlo na dýl, tak do náruče. Stejně většinu času prospal. :-D
host
 


Zpět na Výchova a výcvik psa

cron