Německý boxer

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

kupírovat uši a ocásky

Příspěvekod Zuzka » pon 05. led 2009 10:46:19

Já vím že tzv.ochránci zvířat apelují na tyto zákroky a negativně se k nim staví,protože údajně trápí zvířata,ale upřímě:můj Max má uši jako netopír a neustále je musíme ošetřovat,aby neměl záněty.Těmto potížím bylo kupírování oušek spíš ku prospěchu.Při hře boxeři řádí jako pominutí.Jsou to velice čilí pejsci a tak ti co mají dlouhý ocásek příjdou i lehce k úrazu.Nehledě na to -co si budeme namlouvat byli ještě krásnější než jsou.
Zuzka
 

RE: kupírovat uši a ocásky

Příspěvekod Pepe » pon 16. úno 2009 17:04:55

Naprostý souhlas
Pepe
 

RE: kupírovat uši a ocásky

Příspěvekod mirek » stř 18. bře 2009 20:29:51

Ty uši bych ještě překous, ele ten ocas, to je neštěstí. Je to slabounký, hned se to zraní. Navíc jestli se začne se šlechtěním pevnějšího prutu, jako že určitě jo, přibude další kriterium pro posuzování kvality psa. Jestli se kvůli špatnýmu ohonu začnou vyřazovat psi, který by s kupírovaným byli OK, tak těch dobrých bude logicky míň. Co to udělá se zdravím populace boxerů, to by mě zajímalo. Doufám, že to jsou zbytečný obavy laika. Já chci mít co možná nejzdravějšího psa.
mirek
 

kupírování uší a ocasu

Příspěvekod Radka » úte 26. kvě 2009 14:16:23

Máme boxera s ušima i ocasem. Je to tak zvaně celý pes, ale celou zimu musí chodit s ušima i ocasem řádně promaštěným, protože mu jinak praskají a krvácí.
Radka
 

RE: kupírování uší a ocasu

Příspěvekod Návštěvník » úte 14. črc 2009 10:46:36

Máme boxera - taktiež "celého.
Žiadne problémy sme v zime ale nepobadali. Ba dokonca jeho chvost je až veľmi silný.
Som len laik, ale za nič na svete by som nedal uťať časť tela svojmu psovi, pokiaľ by to nebolo nutné pre jeho zdravie.
Návštěvník
 

boxer

Příspěvekod vlasta » úte 18. srp 2009 13:30:20

máme již druhého boxera. První byl bez ocásku. Druhého jsme záměrně vybírali, aby ocásek mě. Přijde mi to také hrozné uříznout ocas psovi, jen proto, aby se líbil. Dokonce bych řekla, že s ocáskem je hezčí. A komu se to nelíbí, ať si představí, že by se miminku uřízl malíček (zaživa) jen proto, že je lepší mít 4 prsty. Psa to bolí stejně.
vlasta
 

RE: boxer

Příspěvekod Marie » ned 20. zář 2009 13:10:52

Vlasto,plně s Vámi souhlasím.Měli jsme také celého boxera a byl úžasný a neodolatelně krásný v naších očích.Bohužel na 5,5 letech odešel do psího nebe z neznámých důvodů.Čekáme na výsledky pitvy.Snad se záhada vyřeší.Marie
Marie
 

RE: boxer

Příspěvekod jm » pon 05. říj 2009 18:11:07

Mně to všechno přijde jako kašírka. Abychom na oko ukázali, jak jsem lidští když přestaneme kupírovat. Mnohem horší problém, nechceme-li pejsky trápit, je ten nesmyslný hon za exteriérem. Příbuzenecká plemenitba, která vede k degeneraci psa, ať už s ocasem nebo bez něj. Hon za slavnými šampióny, abych mohl ukázat, že moje štěňata mají v rodokmenu toho a toho slavného fešáka. Spousta kvalitních psů, kteří jsou "jen výborní" není využívána tak jak by mohla být. Je také v pořádku krýt pem, který byl právě uchovněn. Neprojeví se u něho choroby až později? Může být krásný, ale ve třech letech bub - psí nebe. A po něm spousta zatížených štěňat. Pro mě je tohle týrání zvířat. U psa je pro mě podstatná povaha a zdraví. A co si budeme namlouvat - určitě jsou zdravější plemena než BOX. U německých ovčáků už údajně existuje paralelní chov - linie psů, kteří byli vyřazeni pro nějaký nepatrný exteriérový nedostatek z elity, mají ale vynikající pracovní vlohy. Co je u ovčáka důležité? Aby měl zadek správně u země? Boxerkáři, Vaše plemeno je vyjímečné, tak ho prosím předejte příštím generacím v co možná nejlepší fyzické a psychické kondici - a je fuk, jestli se Vám líbí s pahýlem nebo s tím křehoučkým proutkem, vyrůstajícím boxerovi v místě, kde mají jiná plemena ocas. SA 0, DKK 0/0, srdce bez nálezu, povaha 5. Takový pes má stát na bedně. A že má světlejší oko nebo by mohl mít sušší krk? Dobře - jako rozstřel mezi těmi nejlepšími. Takže boxerkářům zdar.
jm
 

RE: boxer

Příspěvekod Monika » čtv 10. pro 2009 14:01:19

Před týdnem jsem si vzala s útulku boxerku s ocáskem.Nejdřív jsem si nemohla na dlouhý ocásek zvyknout,ale po pár dnech mi to už připadá hezčí než bez něj.Jsem moc ráda,že ji mám.Je nádherná,chytrá prostě úžasná.A tomu kdo jí opustil vzkazuju,že bych mu za to usekla ocas.
Monika
 

Německý boxer

Příspěvekod Jirka » sob 02. led 2010 13:22:30

Naprosto souhlasím s názorem na výrazné zkvalitnění chovu.Ovšem jsem radikálně pro kupírování uší i ocasu.Tyto chirurgicko estetické zásahy měly a mají své důvody a opodstatnění.Nebo snad zakážem nosit dívkám náušnice,kvůli propichování ušních boltců.
Jirka
 


Zpět na Psí plemena

cron