Německý špic velký

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Německý špic velký černý

Příspěvekod Renáta Nociarová » sob 03. led 2009 14:42:19

Ráda bych se podělila se svými zkušenostmi s chovem německých špiců velkých černých a německých špiců vlčích.
Špicové jsou vynikající hlídači a ochránci majetku a rodiny. Nejsou však agresivní. Nemají sklony k toulání a nejsou zbytečně uštěkaní. Bezpečně ohlásí případného vetřelce či blížící se nebezpečí. Ve dne i v noci obcházejí dům a pozemek a sledují co se kde děje. Nic jim neujde. Hlídání mají v krvi. Je to středně velký pes, který neváhá zasáhnout v případě nebezpečí. Jeho výhružný postoj odradí každého vetřelce.
Svou rodinu bezmezně milují. Rádi si hrají s dětmi. Špic je čiperný a veselý společník, vynikající kamarád pro celou rodinu.
Velcí a vlčí špicové mohou být chování celoročně venku. Chlad, vítr, déšť ani palčivé sluníčko jim nevadí. Jejich bohatá a dlouhá srst je ochrání před nepřízní počasí. Srst není náročná na údržbu. Stačí psa občas vyčesat a vykartáčovat. V době línání psa důkladně vyčešu a odstraním starou odumřelou srst. Psy není zapotřebí koupat. Jejich srst má samočistící schopnost. Srst neplstnatí a sama se udržuje v čistově.
Velcí a vlčí špicové nejsou nároční na výživu. Nemívají zažívací potíže. Je to zdravé, nenáročné, otužilé a dlouhověké přírodní plemeno.
Je to ideální plemeno k RD. Od pradávna sloužili svým pánům jako hlídači, pomocníci a ochránci majetku, rodiny a tak je tomu i do dnes. Doprovázeli své pány a byli jejich zdatnými pomocníky a věrnými společníky. Špicové jsou mimořádně fixovaní na svého majtele a jeho rodinu. Zvyknou si rovněž na ostatní domácí zvířata. Kterým pak neubližují a zařadí je do své "smečky". Snadno si přivyknou na chod domácnosti.
Špicové se rádi učí, jsou snadno vychovatelní a dobře ovladatelní a skvěle přizpůsobiví svému okolí. Je to plemeno vhodné i pro začátečníky.
Jejich učenlivost jej činí ideálním a bezproblémovým společníkem lidí a jejich rodin. Můžete se s ním věnovat prakticky všem psím sportům či jakémukoli výcviku (agiliti, tanec se psem, výcvik poslušnosti, záchranářský výcvik, výcvik obrany, slepecký výcvik, může být rovněž psem canisterapeutem aj.). Rád chodí na procházky, rád plave a cestuje. Společnost svého pána mu činí velkou radost za každých okolností.
Velcí a vlčí špicové jsou všestranně využitelní rodinní psi.

Chovatelská stanice Re-Jan Moravia
Renáta Nociarová
http://re-janmoravia.ic.cz


Renáta Nociarová
 

Jsme v očekávání štěňatek velkých černých špiců!!!

Příspěvekod Renáta Nociarová » stř 06. kvě 2009 18:50:36

I v roce 2009 se pokoušíme o odchov velkých černých špiců s PP. Pro svou fenu Aeimy Black Re-Jan Moravia jsme vybrali 12 a půl let starého velkého černého špice ze staré české linie Arona z Broumovského údolí. Byl by to první a zatím jediný vrh po tomto krásném psovi. Předpokládaný termín narození štěňátek je 25. 6. 2009. Mnoho fotek velkých špiců, rovněž fotky Aeimy a Arona naleznete na mém webu:
http://re-janmoravia.ic.cz
Již nyní si můžete rezervovat plánovaná štěňátka z vrhu D.. Black Re-Jan Moravia.
Chovatelská stanice Re-Jan Moravia
e-mail: re.janmoravia@seznam.cz
Renáta Nociarová
 

RE: Jsme v očekávání štěňatek velkých černých špiců!!!

Příspěvekod Renáta Nociarová » pát 10. črc 2009 21:12:43

Chov velkých černých špiců v ch. st. Re-Jan Moravia.
Bohužel, naše Aeimy Black Re-Jan Moravia nezabřezla. Je to velká škoda, jelikož Aron je velice krásný pes a nemá žádné potomky. Bohužel jeho věk je neúprosný. Je velkou škodou, že tento špičkový pes nebyl uchovněný dřív. Stějně tak mnoho velice cenných psů zestárlo bez potomků na zahradách lidí, kteří vůbec netuší jakou vzácnost a světovou raritu mají.
O další štěňata se pokusíme na podzim. Plánovaná štěňata velkých černých špiců by se mohla narodit v lednu 2010.
Více aktuálních informací naleznete na mém webu: http://re-janmoravia.ic.cz
Chovatelská stanice Re-Jan Moravia
Renáta Nociarová
 

První štěňata velkých černých špiců narozená v roce 2010 v ČR.

Příspěvekod Renáta Nociarová » ned 14. úno 2010 19:12:00

V chovatelské stanici Re-Jan Moravia se narodila dne 10. 2. 2010 první štěňata velkých černých špiců tohoto roku v ČR. toužebně očekávaný vrh D.. Black Re-Jan Moravia přinesl mnoho radostí. Narodilo se 8 štěňat z toho je 5 pejsků a 3 fenky. Matkou je Aeimy Black Re-Jan Moravia a otcem je Ferox Viribus z Vitonského panství. Pejsci Dag Black, Dasty Black, Dino Black, Don Black, Donar Black a fenky Deli Black, Dolly Black, Duffy Black utěšeně přibývají na váze. Jejich denní náplní je pití mateřského mléka a spánek. Maminka Aeimy se o ně pečlivě stará. Je to velice starostlivá matka. Za sedm týdnů z nich budou dovádivá štěňátka, která se rozutečnou do svých nových domovů. V té době již bude jejich kožíšek natolik hustý, že štěňata budou trvale venku. Pevně věříme, že jejich budoucí páníčci budou mít chuť a odhodlání v budoucnosti tyto jedince zařadit do chovu a aktivně se snažit o zachování a rozvoj tohoto celosvětově kriticky ohroženého plemene. Plemeno německý špic velký byl v roce 2003 zapsán do německého červeného seznamu Společnosti pro zachování starých a ohrožených plemen domácích zvířat (Geh). Tato společnost se snaží zmapovat a zachovat pro budoucí generace kriticky ohrožená plemena domácích zvířat. Geh zařadila velké německé špice mezi nejohroženější druhy vyhynutím, plemenu přiřadila první kategorii což znamená velmi vysoké riziko. Budoucnost velkých špiců je v rukou majitelů a chovatelů velkých černých špiců. Pevně věřím, že tito atraktivní, všestranně využitelní rodinní psi, hlídači a ochránci domovů, čiperní společníci a oddaní kamarádi najdou své příznivce, kteří nedopustí jejich zánik.

Chovatelská stanice Re-Jan Moravia.
http://re-janmoravia.ic.cz
Ostrava
Renáta Nociarová
 


Zpět na Psí plemena