Neposlušnost

Zkušenosti a rady, výcviková centra, tipy

Neposlušnost

Příspěvekod lucicek.20 » ned 21. srp 2011 13:27:36

Mám doma s přítelem štěně křížence NO a švýcarského vlčáka (4 měs.), potřebujeme poradit jak na něj aby nás poslouchal. Dělá si co chce, vůbec nás neposlouchá. Hrozně moc nás zlobí,přítele někdykousne do ruky ale ne tak moc dokrve, je hodnejjen s náhubkem. Poradí nám někdo?
lucicek.20
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 14. srp 2011 9:33:24

Re: Neposlušnost

Příspěvekod Veronika » úte 23. srp 2011 21:49:01

Dobrý den,vytvořte si pevnou vazbu mezi vámi a vaším psem,aby vás poslouchal rád.Choďte s ním na dlouhé procházky.Dejte mu vždy jen jeden klidný povel,hlas stačí normální,tzn. nekřičte.Po uposlechnutí psa pochvalte.Povel klidně zopakujte,je-li to nutné.Na jeho splnění trvejte.Psa přivoláte,neposlechne,jdete pro něj,neboť naskočila zelená a chcete přejít.To je špatně.
Vy jste to nejzajímavější,co se mu vyplatí následovat.Nechce přijít?Ohněte se,naznačte,že je na zemi něco zajímavého,něco se jistě najde.Nepřivazujte ho po každém přivolání,jen mu upravte obojek,zase mu dejte volno.Vztah se psem se buduje přes čas s ním strávený,nelitujte toho času,pokud chcete mít kvalitního psa.
Smečka je založena na přežití,rozumný jedinec zabezpečuje bezpečnost podřízených,proto je respektován přirozeně.Veronika
Veronika
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 23. srp 2011 21:35:16

Re: Neposlušnost

Příspěvekod Qersaia » úte 20. pro 2011 13:25:43

Souhlasím v mnohém s předchozím příspěvkem, jen bych ráda dodala, že ač se to nezdá, mnohá štěňata jsou v podstatě vzteklá. Náš nám okusoval ruce někdy do šestého měsíce a pak přestal sám, také měl párkrát záchvat vzteku. To když chtěl něco dělat a my jsme mu to nedovolili, apod. Nejdřív jsem z toho byla zděšená - co to máme doma za potvoru? Teď je až na občasnou neposlušnost (=oD) v pohodě, půjdeme spolu na zkoušky poslušnosti a vloh, chodí na hony. Jsem si tedy celkem jistá, že se ten Váš chce hlavně vyvztekat a potřebuje uzemnit a ukázat, že na světě není sám.
Kdyby bylo chování popsáno podrobněji, šlo by také dodat více rad...
Přeji hodně úspěchů.
Qersaia
 

Re: Neposlušnost

Příspěvekod Sojka » pát 25. led 2013 1:25:09

Loni,touto dobou jsem si pořídil fenku NO.Měla čtyři měsíce a byla hyperaktivní a strašně hravá a údajně to byla ve své smečce ,, alfasamice ".Její důvěru jsem si na plno získal během několika dnů a já ji mám samozřejmě taky hrozně rád a nedám na ni dopustit.Loni jsem s ní začal okamžitě chodit do polí a učil ji poslušnost,protože nereagovala na žádný povel a dělala si co chce.Alespoň základní,nepotřebuji mít psa na závody a výstavy,potřebuji mít dobrého společníka a hlídače svého majetku.Takže to,že je dost ostrá mi moc nevadilo,chtěl jsem alespoň,aby zvládala přivolání a aby nebyla nebezpečná okolí..Jenže ona na mě pořád skákala a chtěla si pořád hrát a být co nejvíc se mnou,takže každé cvičení skončilo stejně hrou a dováděním.Po dvou měsících jsem na ni kvůli zaměstnání neměl příliš času a tak se honila většinou sama po zahradě a dováděla se sousedovým psem za drátěným plotem a spolu jsme byli až v podvečer a to jsme se většinou jen hráli.Vycházky jsme dost omezili.A teď,asi před dvěma měsíci,kdy jí bylo třináct měsíců jsem zjistil,že je zase hrozně agresivní na cizí psy a nedá se odvolat.Když s ní jdu ven a potkáme jiné psíčkaře,tak tak ji udržím.Venku,když jsme sami,většinou na přivolání přiběhne posadí se přede mne a očekává pamlsek.To si ještě pamatuje,ale někdy,když chytne stopu nějaké zvěře,se můžu ukřičet a ne a ne,aby se na povel vrátila.Ale když se otočím,dám povel ke mně a odcházím od ní a neotočím se,mám ji za chvilku u nohy a tře se o mně.Náhubek snese a těší se ven,když jí jen ukáži vodítko a náhubek.Vím,že je asi chyba ve mně a v mé výchově,ale já od jara do zimy fakt nemám čas se jí plně věnovat,protože musím vydělávat na zimu,aby jsme ji oba přežili.Nechci mít psa,který bude věčně zavřený v kotci,tak je na volno a má k dispozici velkou zahradu i dvůr.Cvičím jí přivolání i na desetimetrovém vodítku,ale když jsme sami,tak vodítko ani není potřeba.Ale bojím se,aby někdy někomu neublížila,když budeme venku v polích a já ji nechám proběhnout bez náhubku a někde se někdo oběvil.To by se asi odvolat nedala.Na cvičák u nás se přes zimu moc nechodí a pak,když se oteplí, nemám dostatek času.Teď je jí patnáct měsíců,poradí mi někdo,jak ji cvičit,aby byla trochu poslušná??Alespoň to odvolání a pár základních povelů.A aby nebyla agresivní na jiné psy a feny.Mlátit ji ale odmítám,to bych ji raděj nechal doma v zahradě bez vycházek,popřípadě jen s náhubkem.Je s PP,takže hloupá není,spíš je na vině můj přístup k ní a to,že jsme vše prováděli formou hraní a dovádění.Ona mě má hrozně ráda a dává mi to stále najevo tím,že chce být pořád se mnou,chce na mě skákat a olyzovat mou tvář a stále se otáčí,když jsme na procházce v polích.A já nikdy neodolal a nechal ji,ať si těch radostí užije.Chci ji nechat individuálně cvičit u nějakého chovatele,ale až se trochu oteplí a byl bych rád,kdybych ji zatím alespoň něčeme naučil.
Sojka
 

Re: Neposlušnost

Příspěvekod ghostxx » sob 11. kvě 2013 19:35:27

Ó jak překvapivé. Čtyřměsíční štěně neposlouchá a kouše - hrůza.

1. štěňata prostě neposlouchají, dokud je někdo poslouchat nenaučí. Jak toho docílit? Rozhodně ne na internetových fórech. Bafni prcka, navštiv s ním nějakého zkušenějšího výcvikáře a ten ti vysvětlí, co všechno děláš špatně - bude toho hodně. V každém případě výchova a výcvik psa trvá prakticky po celý jeho život a při využití standardních metod nemá NIKDO čtyřměsíční štěně, které by se dalo považovat za vycvičené - lidi taky nemívají v 6 letech po maturitě.

2. kousání u štěňat je naprosto normální a nejedná se o projev agrese. Když se podíváš, jak si štěňata i dospělí psi hrají, překvapivě zjistiš, že se při tom statečně navzájem ohlodávají. V tomhle případě stačí dát štěněti najevo, že to bolí (nejlépe vysokým naříkavým hlasem) a uvidíš, že hned přestane. Kousání se dá také celkem jednoduše přesměrovat například na malého peška nebo jinou hračku.
ghostxx
 

Re: Neposlušnost

Příspěvekod host » ned 12. kvě 2013 15:47:22

Pokud kouše, máte dvě možnosti. Odvést jeho pozornost na hračku - prostě mu jí dát do tlamy. Nebo ho chytit za jazyk. To u nás fungovalo. Přitlačit jazyk k patru a říct "Fuj!". Dál by stoprocentně doporučila cvičák. My začali chodit v deseti týdnech - seznámení se psy, troška běhání za páníčkem respektive pamlskem a vzájemný vztah je na světě. :-D Hlavní je štěně zabavit, unavit.
host
 


Zpět na Výchova a výcvik psa

cron