Pomoc-rasa

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Pomoc-rasa

Příspěvekod Adelitha » úte 03. dub 2012 20:35:31

Dobrý den,
chtěla bych poradit při koupi psa, už jsem naprosto zoufalá :( Nejsme žádní zkušení pejskaři, měli jsme dalmatinku, která nám ve věku svých krásných 15 let náhle nedávno zemřela :(
Byla jedinečná a úžasná, asi jako každý pes pro jeho majitele, a proto bych chtěla najít nějaké dokonalého pejska(dalmatina už nechci-Eny byla jen jedna), který by nám ji nahradil.
Jelikož dělám atletiku, chtěla bych něco, aby to bylo se mnou schopno odběhat treninky(popřípadě, aby mě to i potáhlo :) ), zároveň bych potřebovalo, aby to bylo lehce učenlivé, elegantní a neutíkalo to od chaty, na kterou jezdíme na víkendy.
Přemýšlela jsem o huskym(ten prý se rád toula a lovi), akita inu, malamut, či samojed...zkrátka nevím :( Prosím poraďte...
Adelitha
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Návštěvník » úte 03. dub 2012 23:43:34

a co takhle borderka ...
Návštěvník
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Návštěvník » stř 04. dub 2012 13:00:59

určitě borderku
Návštěvník
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod adelitha » stř 04. dub 2012 13:39:23

děkuju za tip, ale borderka je moc hr hr :) taková až moc aktivní :)
adelitha
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Lenka » stř 04. dub 2012 16:10:42

Dobrý den,
a co takhle nějakého chrta? Irský vlkodav je doma klidný a zároveň je to skvělý běžec. A na výchovu není vůbec náročný.
Lenka
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod jitikina » stř 04. dub 2012 19:02:31

Zdravím co kakhle Německý Pinč,je rychlý,inteligentní a když má dostatek pohybu a je vyběhaný tak není přítulnějšího psíka.Výška je zhruba 40cm v k.
jitikina
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Jarda » stř 04. dub 2012 20:56:30

já bych plemeno až tak neřešil. Někdo píše borderku a vy máte obavy, že by byla moc hr. Ale to se nedá odhadnout. Záleží spíš na původu. Naše borderka je víc než hrr, je jako urvaná ze řetězu. A na cvičák s náma chodí jiná bordera a do ní musí majitelka strkat, aby se vůbec rozběhla. Zkusit můžete i zlatého retrívra, ale tam taky můžete narazit na nějakého "janka" a nebo lenocha. Doporučuju vytipovat si několik plemen, které by pro vás přicházely v úvahu (budou doma, nebo venku? Budu se o ně starat sama? Je to plemeno vhodné k dětem atd, co bude pes dělat, když zrovna nebudu chtít běhat atd). A samozřejmě taky záleží na tom, jak dlouhé trasy u svého sportu děláte...
Jarda
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Gabča » úte 10. dub 2012 11:10:23

Dobrý den,
vlastním chovatelskou stanici Argentinských dog. Rozhodně Vám však prostřednictvím této diskuze nechci nabídnout toto plemeno. :-) I když se mnou běhají každý druhý den nějakých 15km. Je to ovšem pes pro zkušené majitele.

Dříve jsem vlastnila Sibiřského huskyho, který se mnou chodil běhat 6x týdně a byl nadšený. Zastávám však názor, že i tento pes potřebuje majitele, který se mu bude opravdu věnovat. Potřebuje pevné a přitom citlivé vedení. Potřebuje majitele, který bude respektovat jeho potřeby. V opačném případě bude nešťastný majitel i pes. Jinak můj husky byl naučený a zvěř nelovil a netoulal se. Záleží vždy na vedení majitele.


Co takhle Evropského saňového psa, Maďarského ohaře?

Samozřejmě, když už se rozhodnete pro plemeno. Je neméně, důležité z jaké krevní linie zvíře pochází, jestli Vám chovatel vybere štěňátko, které se k Vám bude povahově hodit.............
Gabča
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Martin » pát 18. kvě 2012 18:03:03

dobry den,
my s pritelkyni resili neco podobneho... rozhodovali jsme se presne mezi temito rasami a nakonec jsme zvolili Karelsky medvedi pes a muzeme rict ze opravdu jsme zvolili skvele. Fenka je spravne hrava a nebojacna k okolnim ruchum. Pritom ale vyborna ke svemu okoli. Absolutne nekonfliktni rasa se vsim okolo. (vyjma zajicu a bazantu apod.-lovec se nezapre :D) ale na nasi kocku absolutne v pohode.
Opravdu muzeme jen doporucit...
Martin
 

Re: Pomoc-rasa

Příspěvekod Domča » pát 18. kvě 2012 21:44:08

Doporučuji rhodéského ridgebacka. Je to opravdu úžasný rodinný pes, absolutně fixovaný na svého pána a pro sport ideální.
Domča
 

Další

Zpět na Psí plemena

cron