Yorkšírský teriér

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE: Zbarvení štěnatka

Příspěvekod Kristýna » úte 06. říj 2009 15:40:12

Pro Blanku: Panebože, jak může někdo tohle říct??? Už tady bylo zmíněno, že takoví lidé jako jsi ty, by vůbec něměli vstupovat do diskuzí o psech!

Pro ostatní psí blázny :-): Mám 5 měsíčního jorkšírka kluka bez PP, váží 4 kg a vůbec mi to nevadí, ikdyž vím, že ještě určitě o něco vyroste.Spoustu lidí se tady ptá, jestli není jejich Jork moc velkej, nebo jestli je to normální, že váží tolik. Jestli nemáte pejska na výstavy ani neplánujete chov, tak bych to neřešila,vždyť i tak je krásnej. Buďte rádi, že máte někoho, kdo se s Vámi pomazlí, přivítá, když se vracíte z práce a zabaví. A jestli váži o 3 kg víc, než by měl, ho snad v ničem nemění. Já svýmo Maxíka zbožňuju a nikdy bych ho za nic na světě nevymněnila. Hlavní je, že je pes zdravej. A další výhoda je v tom, že není tak náchylný na nemoci, nebojí se velkých psů (ikdyž to asi záleží na výchově) a jen tak ho někde nezašlápnete :-) Nic proti menším Jorkům ale psa, který neváží ani 2 kg bych se bála vzít na procházku....Měj te se.
Kristýna

RE: Váha mého štěnátka

Příspěvekod Kristýna » úte 06. říj 2009 15:46:33

A ty si myslíš, že je velký?? Váha v 5 měsících 1,70 není moc. Budeš mít malinkého jorkšírka. Mému je také 5 měsíců a váží 4 kg :-))). A jak už jsem tady psala, vůbec mi to nevadí, mám ho ráda takového, jaký je. Hezký den a hodně radosti ze štěňátka.
Kristýna

RE: cena

Příspěvekod Jitka N. » úte 06. říj 2009 22:05:06

Ahoj, zavolej si radši paní Dědkové ona ti podle toho na co a jakého jorka řekne cenu nebo ti cenu udělá. a budeš rovnou vědět jestli štěnňátko pro tebe má a nebo budeš muset počkat. Cena pejska na mazlíka začína na 8tis. a fenka na mazlíka12tis. Fenka po světovém vítězi 25tis. ale mě tu cenu srazila na 20tis. tím, že by se pejsek u mě měl dobře a nezatěžovala bych ho každoročně štěňátky. Kdyby jsi tam neuspěla tak zkus Stříbrné přání paní Bystranskou a nebo Kavito paní Šešulkovou. Se všemi jsem jednala a nakonec mám fenečku z Kavita. Přeju šťastný výběr.
Jitka N.

RE: cena

Příspěvekod Jana » stř 07. říj 2009 17:35:11

super díky za radu..a jestli se ještě můžu zepta jde někde vyčít nebo zjistit jak jsou na tom psi z různých CHS zdravotně? myslím třeba problémy s nohama luxaci čéšky atd.
Jana

RE: jorkšír

Příspěvekod Zdeňka » pát 09. říj 2009 21:22:20

Myslim si,že jestli máš 4 měsíčního jorka kterej má 4 kg tak to je křížený s nějakým velkým plemenem a není to čistokrevný,protože jorka který by měl 4 kg jsem ještě neviděla.
Zdeňka

RE: oči

Příspěvekod Zdeňka » pát 09. říj 2009 21:31:18

Naší fenečce taky,tak jsem jí ostříhala chloupky kolem očí a každej den jí je vytíram borovou vodou a je to super.Ty si taky musíš omejt oči.Když to nepomůže,tak to řeš s doktorem,aby to ucpané kanálek.
Zdeňka

RE: Alergie

Příspěvekod Zdeňka » pát 09. říj 2009 21:37:20

To,že jeho chlup je podobný lidskému vlasu je pravda.Ale jinak lidi nejsou alergický na chlup ale na šupinky které má pes na kůži. Jinak pes opravdu nepelichá.
Zdeňka

RE: fena nebo pes

Příspěvekod Zdeňka » pát 09. říj 2009 21:44:29

Máme 4 měsíční fenečku a ta si učůrne jenom z radosti,když přijdu domu.Klepe se jenom,když křičim na děti. A na nové prostředí si zvykla velice rychle.
Zdeňka

RE: Zbarvení štěnatka

Příspěvekod Zdeňka » pát 09. říj 2009 21:55:22

Koupila jsem si taky jorka s bílou náprsenkou a zjistila jsem že to je halpbiewer maminka je klasickej jork a tatínek je biewr(tříbarevnej)U nás biewer neni uznávanej,ale v německu je to nově vyšlechtěnej jork.Koupila jsem jí s tím že je to klasika a pak jsem zjistila že je to halpbiewer.Je mi to jedno mám jí moc ráda a je nádherná.
Zdeňka

FENKA

Příspěvekod Tereza » sob 10. říj 2009 10:57:23

Doma to vypadá že na Vánoce budeme mít štěndo:) Už mám vyhlídlou holčičku bez PP (rodiče s PP), a ocásek ponecháme:)
Jen mě zajímá jak je to s těma zoubkama? Moc ohledně tohoto zatím načteno nemám...
Jinak ještě mám otázku, trošku mimoto: o kolik je větší váha fenky po porodu? (po pár štěnátek)
Tereza

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena