Problém s vlčákem

Diskuze o všem možném, co se nevešlo do ostatních témat

Problém s vlčákem

Příspěvekod Pawi » sob 04. led 2014 23:13:34

Zdravím, potřebuji poradit. Máme doma Německého ovčáka už od štěňátka, teď je mu necelých 15 měsíců. Mně je 18 a vycházela jsem s ním naprosto skvěle, jenže poslední týden mě nemůže vystát. Z ničeho nic na mě zaútočil a sotva se k němu přiblížím, tak nepříčetně vrčí a uhranutě na mě civí. Je to problém, protože je to domácí pes, bydlí v domě a ne na dvorku, takže já se nikam nedostanu, aniž by ho někdo zavřel do místnosti, což mi vůči němu nepřijde fér, ale rozhodně se nechci nechat pokousat. Nevíte, čím by to mohlo být? Jak se jeho nenávisti ke mně zbavit? Zkoušela jsem si ho udobřit pamlskama, nebo mu pohrozit, ale nic nepomáhá a je to čím dál horší - včera začal vrčet i na mého přítele, se kterým je ve styku taky od štěněte a nikdy spolu problém neměli. Napadlo nás, že jak dospívám, tak se mi pozměnila vůně, takže mě teď bere jako cizí, ale nevím, jestli je to možné. Tak prosím o pomoc, neradi bychom ho dali pryč. Děkuju, Pája.
Pawi
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob 04. led 2014 23:05:43

Re: Problém s vlčákem

Příspěvekod Návštěvník » ned 05. led 2014 20:11:06

a jste si jistá, že chce útočit? Dobře se rozpomeňte v jakých okamžicích to dělá - sedíte na jeho místě?saháte na jeho věci? berete mu nějakou věc kterou považuje za svou? změnilo se u vás něco? máte nějaké nové zvíře nebo jste ho nějak omezila či mu nějak nevědomky ublížila? každá věc má svůj důvod. Navíc někdo z rodiny přece musí být pán, kterého ten pes poslouchá, jinak jste vážně zanedbali výchovu a ten musí psa ovládat. Pes nikdy nic nedělá jen tak, vždy k tomu je důvod. vezměte ho někam do kynologického klubu, najděte nějakého cvičitele ať vám urgentně poradí co s tím. Navíc tohle je plemeno, které vyžaduje vedení, už jste na cvičáku dávno měli být.
Ať je důvod jakýkoli příčinou je chyba člověka ne psa.
Je potřeba zjistit co to vyvolává. Ani to nemusí být agrese.Může to být výzva k nějaké hře,kterou jste v minulosti hráli . Náš německý ovčák vrčí příšerně když si chce hrát, když třeba chce, abychom se s ním přetahovali o provaz a podobně. To co píšete o změně vůně je nesmysl. Hlavně to řešte a nenechejte to dojít tak daleko že psa pak vyhodíte nebo strčíte do útulku, protože on za nic nemůže.
Návštěvník
 

Re: Problém s vlčákem

Příspěvekod Návštěvník » ned 05. led 2014 20:13:45

já si ani neumím představit, že si vezmu psa a při prvním problému začnu vykládat, že: neradi bysme ho dali pryč. Pes není věc, kterou kdy chci odložím! Vzali jste si ho na celý jeho život!
Návštěvník
 

Re: Problém s vlčákem

Příspěvekod Vlaďka » pon 06. led 2014 12:28:58

neudělala jste něco co pes považoval za své ohrožení a teď se prostě bojí a proto vrčí jako varování. Nehonila jste ho, nekřičela, nemávala rukama, nestresovala ho nějak? každopádně si najděte kynologa.cvičitele,trenéra co se věnuje psům a řešte to s ním než se to zhorší. Ten pes má nějaký důvod,něco jste udělala špatně.Musíte znovu získat jeho důvěru.POkud je to jen projev dominance je třeba ho samozřejmě řešit také ale také samozřejmě hned.
Vlaďka
 

Re: Problém s vlčákem

Příspěvekod Pawi » pon 06. led 2014 18:15:32

Prosím Vás, nejsem idiot, žádné z těchto vypsaných věcí se nestaly, tedy nejsem si jich vědoma. Chováme psy už léta (a sice pro domácí účely - hlídač) a Max není náš první vlčák, se psy jsem vyrůstala od narození, takže vím, jak se k nim chovat. Nikdy jsem na něj nevztáhla ruku, vynadala jsem mu jen z výchovných důvodů (jako například rozkousání věcí), nikdy jsem mu nic nebrala a věnovala jsem se mu každý den(hráli jsme si a všelijak blbli), proto nás zarazilo, že se tak zachoval a ano, ZAÚTOČIL, jelikož jsem měla jeho zuby pár centimetrů od krku a tváře - nebýt přítele, který to uviděl a rychle ho chytil, tak bych teď měla pěkných pár stehů, ne-li hůř.
Děda a mamka nad ním drží pevnou ruku a poslouchá je na slovo, přesto je ignoroval, když dostal košík a my šli na zahradu vyzkoušet, jestli to nebyl jen chvilkový zkrat. Vrčel jen mě viděl a ve chvíli, kdy ho pustili, chtěl znovu zaútočit až dostal ránu, pak už jsme to nezkoušeli, protože jsem nechtěla, aby mu kvůli mně ubližovali. Nejspíš se mě rozhodl nemít rád, i když neznám důvod. Vrčí sotva slyší můj hlas, když je zavřený za dveřmi ať v obývacím pokoji nebo na zahradě. Netuším, co jsem mohla udělat špatně, když jsem ho jeden den mazlila a pak odjela, a když jsem se po třech dnech vrátila, na přivítanou mě málem kousl a od té doby se s ním nedá hnout i přesto, že jsem ho chtěla "uplatit" pamlsky.
Stalo se už párkrát, že na mě zavrčel - třeba ve chvíli, kdy obsadil dveře a nechtěl mě vpustit dovnitř kuchyně, ale to jsem brala z důvodu, že je na dědu dost upnutý a v té kuchyni se děda akorát nacházel.

Co se týče absolutně nesmyslného komentáře Návštěvníka s hloupými kecy o dávání psa pryč... Tak pardon, že mí rodiče chtějí mít své děti v bezpečí, asi je to špatné, ať pes všechny sežere, hlavně že bude mít domov! A stejně jsem neřekla, že půjde pryč, když se to nezlepší, šel by jen v případě, že by se jeho nenávist roznesla i na jiné členy rodiny, nebo by mi ublížil dost vážně na to, abych skončila v nemocnici. Jinak nevidím důvod se ho zbavit.
Pawi
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob 04. led 2014 23:05:43

Re: Problém s vlčákem

Příspěvekod ErikZáhor » sob 11. led 2014 13:51:58

Koukal jsem na Váš problém,vypadá to,že spouštěčem byla možná Vaše nepřítomnost,mohlo se mu něco stát během ní,Max si to vzal osobně a Vás viní za zradu-takže asi to je ztrátou důvěry.Vím,je lehké radit od stolu,nejradši bych toho psa osobně zpoznal a posoudil to sám,taky jsem měl už pár psů,ovšem,co pes,to osobnost.Zkusil bych rozhodně vyhledat odborníka,jen ne takového,že když dojde k názoru,že pes nic,tak ho utratí...
ErikZáhor
 


Zpět na Všeobecná diskuze

cron