Přecpávání psů, zbytky od jídla

Zdraví, nemoci a správná strava pro pejsky

Přecpávání psů, zbytky od jídla

Příspěvekod Natynka » sob 26. lis 2011 12:44:13

Jaký máte názor na krmení psa zbytky od jídla? Často argumentované, že "ten pes má hlad, podívej jak kouká, vždyť mu to neublíží, do teď mu nic nebylo tak proč by mělo? Má přece hlad a granule (psí konzervy atd.) mu nestačí!". ?? Že si lidé ze svých (i psů jiných) dělají odpadkové koše, né-li kontejnery?? A pak chudáci psi na to doplácejí nadváhou (př. labrador), která vyvolává spoustu dalších zdravotních problémů (př. artróza, dýchací potíže.....)! To už ale "ti" majitelé nedomýšlí, protože ten pes se přece má teď, tady, v tuto chvíli, když ho cpu tak spokojeně....
Tak proč se tedy vyrabí psí žrádlo, když se z toho psi vůbec nenasytí a nevezmou si z toho žádné živiny??Jaký máte na tohle názor Vy? Taky jste mezi těmi výše popsanými nebo patříte mězi ty rozumější majitele psů?
Natynka
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 26. lis 2011 12:13:34

Re: Přecpávání psů, zbytky od jídla

Příspěvekod Ter » ned 27. lis 2011 12:57:29

Já psovi občas něco dám, ale na jeho velikost (50kg) dostane vždycky jenom kousíček masa, takže nadváhu z toho mít nemůže ani jiné potíže...že by vyloženě dojídal zbytky, to ne. Normálně ho krmím syrovou stravou (barf). Akorát vlastně rýži, když mi zbyde od oběda, protože jí udělám moc, tak tu mu dávám :D
Jinak si myslím, že zbytky psovi nepatří - hlavně kvůli soli, koření, nevhodnému způsobu zpracování (smažení apod.), pro psa to není dobré. A přesně jak píšete, spoustu psů má sklony k obezitě a mně osobně je taky líto těch válců, co potkávám v parku...ono by stačilo, kdyby lidi používali rozum. Sem tam něco psovi dát není žádná katastrofa, ale krmit ho vším, co jedí sami a nechávat ho dojídat už je moc.
Ter
 

Re: Přecpávání psů, zbytky od jídla

Příspěvekod Jarda » pon 28. lis 2011 16:55:43

Myslím, že u psí potravy by mělo platit to co u lidské - základem je vyváženost a střídmost. Pokud dáte čas od času pamlsek, který vybočuje z běžného rámce, tak se nic neděje.
Myslím, že není ani problém se zbytky jídel po lidech, ale za prvé musí jít o čerstvé potraviny a za druhé opatrně s kořením. Kamarádka měla psa, který měl pořád průjem. Pak jsem u ní jednou byl a zrovna jsem viděl, co mu dává: salám týden starý se slovy "pro psa ještě dobrý, přece to nevyhodím". Tam vidím problém největší.
My například dáváme psovi rýži, která zbyde, má rád i brambory a někdy mu smícháme psí konzervu s bramborovou kaší. Ostatně rýži a těstoviny někdy vaříme i speciálně přímo pro něj.
Na cvičáku nám pak doporučovali jako pamlsek čas od času pribináčka...
Prostě pestrá a vyvážená strava jako u lidí. A taky pohyb. Pokud se pes válí celý den na kanapi nebo v boudě a nejdete s ním na delší procházku nebo ho nedáte vylítat, tak se nikdo nesmí divit, že je obézní. Zrovna minulý týden jsem viděl psa, u kterého jsem si říkal, co je to za divného baseta. A on to byl obézní bígl. Páníčka bych nejradši nakopal do jeho (stejně tlusté) zádele.
Jarda
 


Zpět na Zdraví a výživa

cron