Výběr plemene

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Výběr plemene

Příspěvekod Nikitka » ned 26. říj 2014 22:23:44

Dobrý den,
zvažujeme s přítelem koupi pejska, ale nějak se nemůžeme dohodnout na plemeni. Rádi bychom středně velkého psa. Pes by měl být převážně venku, při nepříznivém počasí možnost vstupu na chodbu v domě (s topením a pelíškem). Je nutné, aby dobře snášel děti a byl poměrně snadno vycvičitelný. Příteli se líbí bojová plemena (boxer, stafordšírský teriér/bulteriér, ...) Mě se například hodně líbí bostonský teriér. Poradíte mi, prosím, které z těchto plemen by bylo nejideálnější, popřípadě, doporučíte mi, prosím, jaká další plemena by vyhovovala požadavkům (celoročně venku, hodný k dětem, lehce vycvičitelný)? Co se týká pohybové aktivity - viděla bych to tak obden dlouhá procházka a obden kratší, takže taková ta střední náročnost na pohyb...
Předem mockrát děkuji za rady.
Nikitka
 

Re: Výběr plemene

Příspěvekod Marcela » pát 21. lis 2014 8:46:44

Dlouhosrstá kolie je snadno vychovatelná a cvičitelná, lehce ovladatelný pes. Zvládne celoroční pobyt venku, není okoukaná a jako rodinný pes je opravdu ideální. Pokud chci, pracuje - cvičí s ochotou, dělá co si zamanu. Když není čas se psům věnovat - třeba při nemoci dětí, pak to bez problémů zvládne a nevymýšlí blbiny. Mám dvě kolie a dvě děti a jejich soužití je perfektní. Náročnost na údržbu srsti je minimální, mají samočistící srst, takže nečistoty jako třeba bahno, po zaschnutí samy opadají a srst je stále čistá. Vyčesat stačí podle možností, když se vám bude chtít, tak 1 týdně, když ne, tak měsíčně.

Plemena zvolená vašim přítelem vyžadují aktivitu, hlavně psychické zaměstnání je u nich důležité, aby byli vhodnými společníky, jinak budou vymýšlet blbiny a soužití pak může být bez dostatečného zaměstnání spíše starost než radost.
Marcela
 


Zpět na Psí plemena

cron