Yorkšírský teriér

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE: strava

Příspěvekod jorkie » ned 22. lis 2009 19:12:49

fenka by se měla kastrovat až v dospělosti kdy má už ukončený růst kostry u malých pejsků je to dřív, mělo by to být po prvním hárání, ocásek ve 2 měsících se určitě nekupíruje, to se dělá u úplně malinkých štěňátek podle zákona je to myslím do 3 dnů po porodu ale 100% to nevím, my kupírujeme ocásky asi 2 den po porodu, v podstatě čím dřív tím líp ocásek u takhle malých pejsků je ještě tenoučký a jde to jednoduše pomocí gumičky bez veterináře, bez narkózy bez krve, u 2 měsíčního pejska už by to musel provést veterinář v narkóze a to je pro pejska zátěž
jorkie

RE:

Příspěvekod jorkie » ned 22. lis 2009 19:39:20

všeobecně u zvířat většinou platí že samec je mohutnější než samice, tak to zařídila příroda a má to svůj význam v praxi ale konkrétně jorkšírský teriér je už velmi prošlechtěné plemeno a co si budem povídat v přírodě by moc dlouho nepřežil takže co se velikosti týče pohlaví s velikostí absolutně nesouvisí, hlavní slovo má genetika a to rozhodně ne tak že podle rodičů jsou velká i štěňátka, genetika se projevuje několik generací pozpátku takže je důležité kupovat štěňátko od zkušeného chovatele, nemusí to být pejsek s PP ale pokud kupujete "bezpapíráka" je o to důležitější zjistit od koho štěně kupujete, v dnešní době je spousta lidí takzvaných "množitelů" kteří připustí naprosto neuváženě jen aby měli štěňátka na kterých chcou vydělat a klidně vám nalžou cokoliv jen aby je prodali a tak potom vypadají fámy typu že existují 3 velikosti jorkšírů a každý chce ten typ mini. Jork je jenom jeden a standard udává váhu do 3,1kg optimální váha je podle mě kolem 2,5 kg ale pejsci jsou různí a na štěňátku při odběru nikdy nepoznáte jak vyroste
jorkie

porod

Příspěvekod Návštěvník » ned 22. lis 2009 20:27:20

dobry den mam prosbu mam fenku yorksira ktera je nakryta mela v pondeli rodit nevite nikdo jestli muze prenaset nebo se daji nejak vyvolat porody u psu nemate nikdo stim zkusenostirodi poprve a mit 4 stenatka podle sona
Návštěvník

RE: UŠI

Příspěvekod Návštěvník » ned 22. lis 2009 20:29:50

nekdy muze stene yorksira rust do roka jako nase
Návštěvník

RE: jorkšír

Příspěvekod Návštěvník » ned 22. lis 2009 20:43:06

bohuzel vas chovatel obalamutil na takove dopadla ma kamaradka koupila si yorksira z PP a podle uchovneni smi mit yorksir nejakych 3.5kg a ten jeji mel uz 4 neco a to ji slibovali mini oni to krizeji a to byl zableseny a zacerveny a to vi skoro kazdy chovatele toho jen vyuzivaji kdyz uz kupte si od lidi z rodiny a tak je to bezpecnejsi.
Návštěvník

RE: dotaz

Příspěvekod Návštěvník » ned 22. lis 2009 20:51:39

dobrej sice nejsem z chovne stanice ale ocekavam kazdou chvylku stenatka mam fenku yorksira ktera ma 2.30kg pes mel 2.80 kdyby jste mela popripade zajem mohu pak stenatko nabidnout budou bez pp.ale mohu zarucit ze budou zdrave kupir.ocasky ockovane odcervene .a muzu dat i veterinarni zpravu cena bude 6.500,-mohu poslat fotku matky a potom i malicke odber by byl leden-unor jsem z Praha Zapad dolni Brezany pokud by jste mela dotaz muzete mi napsat na email puisoro@seznam.cz blahova
Návštěvník

RE: štěňátko

Příspěvekod Návštěvník » ned 22. lis 2009 21:01:58

ja mam zase skusenosti z fenkou mam fenku ktera ma 2.3kg a kdyz hara neni to u ni ani vydet ma kamaradka ma psa yorksira a ten kamkoliv prijde i knekomu domu tak ocurava roky a to fenky fakt nedelaji jsou cistotnejsi
Návštěvník

Příspěvekod Jitka A. » pon 23. lis 2009 9:24:01

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak nejlépe naučit pejska na záchod, mám 5 měsíční fenku a moc to nejde, hlavně přes noc, ráno najdu , vždy loužičku, a to vstávám v 6 hodin na venčení.Jinak je moc šikovná, na cvičáku zvláda vzatím všechno.
Jitka A.

Uštěkaný jork

Příspěvekod Návštěvník » pon 23. lis 2009 14:00:34

Dobrý den,
máme ročního jorkšíra - pejska. Je milý hravý, venku tedy neposlušný, ale hlavním jeho problémem je jeho štěkání. Chodíme v půl 7 do práce a jeho štěkání se rozléhá celým domem. Podle sousedů mu to vydrží tak 1 1/2 či 2hod. Doma sám není, máme ještě 9měsíční maltézačku. Jak ho toto odnaučit??Štěká i když jdu jen s odpadky nebo kamkoliv na pár minut. Sousedům už tím leze na nervy a já se jim ani moc nedivím:(

Návštěvník

strava

Příspěvekod Pety » úte 24. lis 2009 10:48:30

Dobry den ,chtěla bych se zeptat mam doma 4 měs.yorkšírka a přes den toho moc nesní míchám mu od chovatelky granule chicopee junior s eukanubou ,ale sni tak 10-30 g na den ,přes den dostane nejakou psí susenku nebo piškot je čily ale zda se my ,ze je to málo stači to,mame ho přes 2 tydny ale měl by jíst víckrat denně ,když je to ještě štěně ,neuškodí mu to když jí tak malo
Pety

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena