Yorkšírský teriér

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE: zoubky

Příspěvekod Nora » čtv 27. kvě 2010 20:13:47

Dobrý den, ano prodávají zubní pastu i kartáček, koupila jsem oboje za 6OO,- Kč u veterináře, nemáme jednu naši holku od mala a má dosti zubní kámen. Nicméně to odmítá! Pere se semnou a vůbec se jí to nelíbí! Navíc oboje můžete koupi do 250,- Kč ve zverimexu. Navíc pokud začnete čistit zoubky kartáčkem a pastou nebo o tom do budoucna uvažujete, tak čím dřív začnete tím líp. Prodávají taky gel na zoubky, jako prevenci proti tvoření zubního kamene, nanese se pejskovi na zoubky a stojí 220,- Kč. Zubní kámen rozpouští, prý, nemáme to vyzkoušené, teprve jsme ho zakoupili a snad to tomu našemu zlatíčku pomůže.
Nora

RE: velikost

Příspěvekod LENKA » pát 28. kvě 2010 21:58:49

Ano mate yorkšira ale australskeho ktery važi v dospělosti asi kolem 5 kg,ja mam anglickeho jeho vaha je do 3,20kg ale oba jsou krasni ,no ne
LENKA

cestování

Příspěvekod Alena » úte 01. čer 2010 11:03:20

Dobrý den. Poraďte,prosím,jak vozit psa v autě.Zjistila jsem,že to není přesně dané,ale máme jet na Slovensko,tak aby jsme neměli problém.Jaké máte zkušenosti? Děkuji
Alena

RE: váha jorka

Příspěvekod Yvona » čtv 03. čer 2010 9:27:01

10 g na den je mááálo. To by bylo tak 5 granulek 3x denně. To néééé.Na 1 kg 3x denně 10 g, nebo 2x denně 15 g. tak to píšou na granulích Royal canin.To by můj pejsek nepřežil 10 g na celý den, takhle má málo....
Yvona

RE: cestování

Příspěvekod Nora » čtv 03. čer 2010 10:13:51

Dobrý den, my jezdíme připásáni na zadní sedačce, jsou dva druhy, pás pro psa, který se připne pejskovi na obojek a pak prodávají kšandy na pás. Mají několik velikostí na pejska. Taky lze cestovat s přepravkou, ta se nám ale nelíbí, my jezdíme s pásem, který se připíná na obojek. Hezký den
Nora

zuby

Příspěvekod Silvie » čtv 03. čer 2010 11:51:07

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu...mám půlroční fenku jorka a právě probíhá výměna zubů.Hodně už jich vypadalo a narostlo...ale nač se chci zeptat.je normální,že jí strašně zapáchá z tlamičky.Někde jsem slyšela,že je to normální,ale nevím.Moc děkuji za radu.jinak je na granulých a občas kuře s rýží.Děkuji Silva
Silvie

Příspěvekod Alena » čtv 03. čer 2010 17:57:32

Díky,já jsem se právě dívala na intern. a ve zveráču a nevím-dají se ty kšíry připnout až na zaplý pás?Jestli může být třeba připlý vzadu ale na klíně-máme 3děti,takže zadní sedadla obsazené. Co mi ukazovala ve zveráču bylo právě na zapnutí místo pásu.
Alena

Příspěvekod Nora » čtv 03. čer 2010 19:35:28

Dobrý den, zapíná se to místo pásu. Kšíry mají očko, takže je můžete přepnout i na vodítko ale taky jsou místo pásu. Na už zaplý pás neznám nic. Snad jen ta přepravka na pejska do kufru nebo podnohy na zem.
Nora

RE: zuby

Příspěvekod Nora » čtv 03. čer 2010 19:43:01

Dobrý den, já bych řekla, že to tedy normální není. Je to štěňátko, zoubky má malé a zdravé, není tedy pro zápach důvod. Pejskovi bych tlamičku prohlídla, pozeptala bych se ve zverimexu, prodávají už i ústní vody pro pejsky ale protože je to štěně, zašla bych k veterináři, zda ten zápach nemůže signalizovat nějaký problém se zažíváním či se žaludkem.
Nora

Kousání

Příspěvekod Šárka » pon 07. čer 2010 10:19:50

Dobrý den, chtěla bych poradit. Máme 8 týdenní fenku jorka. A začínáme mít čím dál větší problém s kousáním, nejenom věcí, ale hlavně nás a je to čím dál horší. Nemoháhá rázné FUJ ani zatahání za kůži na krku, když už je to moc agresivní. Zkoušeli jsme ji dát i hnedka hračku, aby kousala ji a ne nás, ale to pomohlo jen na pár vteřin. Děkuji moc za radu jak na ni
Šárka

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena