zahrada

Zkušenosti a rady, výcviková centra, tipy

zahrada

Příspěvekod Petka999 » pát 24. srp 2012 21:33:23

Dobrý den, prosím jak naučit 3 měsíční štěně na zahradu?? Máme ji asi 6 týdnů a tedka si konečně zvykla spát celou noc a nekňučet na dvorku(hned u domu) ale tedka tam začala všechno ničit, a protože tam máme okrasné stromy,tak ji tam nemůžeme nechat samotnou. Ohryzává nejen tyto stromky, ale škrabe i po dveřích a ohryzavá dřevěné zábradlí.Proto ji chceme samotnou nechávat puštěnou na velké zahradě,která je od dvorku oddělena brankou,jenže tam sama nezůstává,hned kňučí,štěká, vrčí,.. a přitom vidí i na dvůr. Prosím jak ji naučit, aby tam v klidu zůstala??
Petka999
 

Re: zahrada

Příspěvekod Věra » sob 25. srp 2012 15:53:45

Já vám poradím.Nechat štěně spát doma a zahradu bude mít na hraní.Nebude ničit a bude šťastné.Pes v bytě nevadí,alespoň se více poznáte.Nepíšete,jakého máte psa,ale já mám belgického ovčáka a neumím si představit,že bych ho nechala v noci venku,i když má boudu a vše potřebné.Zkuste to a nebojte se.Není pravda,že pes patří na zahradu,pes patří tam,kde je jeho pán.Držím palce.Zdraví Věra
Věra
 

Re: zahrada

Příspěvekod Jarda » stř 29. srp 2012 16:22:59

Ahoj,
nechci vyvracet Věřin názor, nicméně - řeknu-li to diplomaticky - rozhodně ho nesdílím. Mimo jiné i proto, že tříměsíční štěně vám bez dozoru doma udělá během jednoho dne z nábytku kůlničku na dříví - zničí vše. A pokud bude mít na zahradě pohyb, určitě mu tam bude lépe než když bude doma. Samozřejmě ale záleží na plemeni.
řešili jsme doma stejný problém a (dle mého subjektivního názoru) je nejlepším řešením prevence. Tzn. že musíte zamezit pejskovi přístup tam, kam nechcete, aby něco likvidoval. Stromky omotejte zahrádkářským pletivem, dveře nebo zábradlí postříkejte zákazovým sprejem.
Jde jen o čas, za pár měsíců se přezubí a nebude okusovat.
Jarda
 

Re: zahrada

Příspěvekod JarkaS » úte 11. zář 2012 12:34:59

Já zvykala pesana na zahradu postupně, snažila jsem se tam s ním trávit co nejvíc času přez den. Na noc si ho brala domů, ale nechávala jsem ho na zahradě dýl a dýl do noci, až tam prostě zůstal do rána. Zvládl to cca za 10 dní.
JarkaS
 


Zpět na Výchova a výcvik psa

cron