Změna chování

Zkušenosti a rady, výcviková centra, tipy

Změna chování

Příspěvekod Tereza » sob 30. črc 2011 20:54:41

Dobrý den,mám na vás prosbu. Máme doma 4letou fenku asi rasy lhaso apso (měl to být barevný boloňský psík, ale chovatelka to nám asi trošku víc popletla.Měla tam více ras a my jsme to na první pohled nepoznali..asi až po roce? Ale ten hlavní problém. Před půl rokem jí asi nějak ruplo v "bedně" a zcela z ničeho nic vyjíždí po sestře, která jí nic neudělala, nikdy jí nebila nic. Neustále na ní vrčí,cení zuby a asi před dvouma měsíce po ní vystartovala tak, že se jí tak trošku víc zakosla do brady. Ale nakonec to bylo jenom malé škrábnutí. Je fixovaná na mámu - nevyrčí na ní nic...a ani na mě. Jenom má problém se sestrou. A taky se bojí chodit ven. A když se jde ven,tak couvá zpátky,je připláclá k zemi a nebo se vymkne z obojku a zdrhá domů. Prosím vás o radu. Předem děkuji.
Tereza
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 30. črc 2011 20:49:51

Re: Změna chování

Příspěvekod Jarda » sob 30. črc 2011 21:19:16

ahoj,
plemeno jako takové nijak neznám, ale myslím, že plemenem to nebude. Osobně bych tipoval, že jde o boj postavení ve smečce a sestra se právě dostává na úrovni postavení pod vašeho pejska. Buď si to nechá líbit a nebo dá dost důrazně najevo, že ona je výš. Ale nejsem odborník na psí chování a podobný problém jsem nikdy neřešil. Je to spíš moje spekulace.
Jarda
Jarda
 

Re: Změna chování

Příspěvekod Woey » stř 10. srp 2011 18:17:26

Nemyslím si, že v tomto případě půjde o boj o postavení ve smečce. Bojácnost venku spíš naznačuje, že jde o strachovou agresi. Jak je sestra stará? Nestalo se někdy něco omylem? Neublížila jí nějak nechtěně, když spolu třeba byly samy?
Pokud se venku bojí, začala bych tím, že obojek utáhnete tak, aby se vyvléknout nemohla (vyděšený utíkající pes snadno vběhne nekde pod auto). Pak záleží na tom, jak se venku chováte vy - berete ji do náručí, chlácholíte ji, táhnete ji za sebou apod.?
Woey
 


Zpět na Výchova a výcvik psa

cron