Peruánský naháč

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

výchova

Příspěvekod Topolová Věra » úte 06. dub 2010 17:46:48

Mám 3letého Peruánského naháče (osrstěný).Střední velikost.V podstatě ho nemohu naučit poslušnosti, na povel reaguje jednou, nevezme si žádný pamlsek za odměnu a pak mně ignoruje.Jinak je to mazlík - jen ale,pokud chce on.Je velice bázlivý na hluk. rány. Máte někdo zkušemosti s výchovou tohoto plemene, můžete mi poradit?
Děkuji. Topolová
Topolová Věra

RE: výchova

Příspěvekod Věra » pát 09. dub 2010 8:33:14

Zdravím. My máme 15 měsíčního dorostence (velký, nahý). Zatím nemáme problémy. Naštěstí funguje na pamlsky, takže je tak od malinka učený. Teď už je ale nedostává vždy a vůbec to nevadí. Má radost, že my máme radost, že poslechl. Samo, že to neni na 100%, má holt svoji hlavu a musí se na něj jen po dobrém. Volejte ho, jen když víte, že přijde a pak obrovská pochvala (buď vybrat nějaké oblíbené jídlo nebo někteří psi fungují na hračky). Prostě aby zjistil, že když poslechne bude z toho mít nějaký prospěch. Ideální je radost páníčka. Ale to přijde časem. Peruáni jsou moc chytří, takže jen tak pro nic za nic poslouchat nebude :-) Neměl by zjistit, že když neposlechne, tak se vlastně nic neděje (neumře na to že:-)) Tak z prvu opravdu jen na jistotu. Jinak s peruány se dá chodit na cvičák, to hodně pomůže. Tam by se naučil i nebát se hludu a ran. Nebo najít nějakou jinou činnosti, která ho bude bavit a to využít k náciviku poslušnosti - malé domácí agility, házení balonků a podobně. Držím palce ať něco zabere. Jsou to úžsní psi. Věra
Věra

Bouřka ,střelba,kapky deště na plech okna .

Příspěvekod Chansey » úte 14. zář 2010 0:34:56

Máme Peruánce,naháče, asi malý nebo střední ,nevím má jako 8 letý 10kg.Je to ten nejlepší pes jakého jsem kdy měl. Je fixovaný na manželku,bez ní je smutný.Jinak parádní komik,moc se nasmějem co on všechno dokáže.Jen jedno nás mrzí,bojí se hrozně bouřky,nebo střelby a teď dokonce i bubnujících kapek na římsu okna.Je při bouřce schopen zalést někam odkud by se těžko dostal zpět.Nevím zda se to dá odnaučit.Jinak jak jsem již psal,vynikající společník a mazel.
Chansey

RE: Bouřka ,střelba,kapky deště na plech okna .

Příspěvekod Věra » úte 14. zář 2010 8:56:40

Zdravím. Malý je do 40cm kohoutkové výšky, střední do 50cm. Zkuste nejdříve ty kapičky. Sedněte si s pejskem někde venku vedle kousku plechu a kapejte na něj. Ať si to prohlédne, co ty zvuky dělá, pomalu, nikam nespěchat. Střelba se dá nacvičit na cvičáku. Ale chce to víckrát a nechat zažít. Bouřka by už pak měla být pohodě, protože jsou zvuky dost podobné střelbě. Držím palce.
Věra

Zpět na Psí plemena