Rhodéský ridgeback

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Kňučení

Příspěvekod Lucie » čtv 07. led 2010 15:43:22

Dobrý den,
máme doma dvouletou fenku RR a jediným problémem je, že neustále kňučí. Není to radostné kňučení ani vytí, prostě jen kňučí a to neustále,ať s ní přijdeme z venku z vycházky, ať je najezená, proste pořád kňučí. Když na chvíli usne tak chodíme pomalu po špičkách ať se nevzbudí a nezačne zase kňučet.Na internetu jsem se snažila k tomuto najít nějakou radu, ale marně. Prosím kdo máte podobný problém, nebo jste podobný problém řešili, aby jste nám poradili. Děkuji za odpověď
Lucie

RE: RR

Příspěvekod rr » stř 13. led 2010 8:42:49

přesně tak:-)
rr

pouštění chlupů

Příspěvekod Ivka » pát 15. led 2010 13:48:40

Dobrý den, přihodila se mi taková věc. Začínám být do rr tak trochu zblázněná. je pravda, že k rozhodnutí si ho koupit mám ještě trochu daleko, a tak zatím jen čtu vše co se dá. A tak bych chtěla vědět, jak je to s línáním. Měla jsem dalmatina a musím říct, že to byl opravdu celoroční boj. Na toto téma jsem zatím nenašla žádnou diskuzi. krásný den všem majitelům těchto krasavců.
Ivka

RE: pouštění chlupů

Příspěvekod M.Cooper » pon 18. led 2010 20:08:50

Zdravim vas mam 4 let.fenku RR a problem stim nemam v podstate ji vykartacuji s jara a koncem leta a priznam se ze mam nekdy pocit ze to sni lita jak s chlupate deky.Mam ji doma a tem chloupkum nezabranite jsou vsude :-)) Ps.Problem mi to nedela RR-Ma Nell jsou nadherni psi jak vsichni...
M.Cooper

RE:

Příspěvekod M.Cooper » pon 18. led 2010 20:13:54

Tvrda ruka je potreba mam 4 let.fenku...
M.Cooper

RE: RR

Příspěvekod HANKA » stř 20. led 2010 14:12:41

Máme doma (už za 1 měsíc) 11-ti letou fenku RR. Občas jí dávala lekce chování fenka jezevčíka od sousedů. Akima se opavdu velmi rychle naučila co si k ní může a nemůže dovolit. Hravě vychází jak s malými a velkými psy, tak i s kočkami. Jen je potřeba je seznámit ještě ve štěněcím věku. Koho ale nemusí, tak to jsou němečtí ovčáci.Jako štěně jí jeden 2x napadnul a asi od 3 let je na ně agresivní. Bydlíme v bytě 3+1, 2 dospělí, 2 děti, 1 pes.
HANKA

RE: Povaha

Příspěvekod Petra K. » čtv 21. led 2010 17:59:43

Ahoj Radime, ráda bych ti oponovala v tvrzení, že toto plemeno se rozhodně nehodí do paneláku. Nevím z čeho takto usuzuješ? Já osobně mám svého RR v paneláku a nevidím v tom žádný problém! Naopak znám i lidi, kteří mají RR v baráku a myslí si, že když ho vypustí na zahradu je hafan vyběhaný a vyvenčený.
Když odejdu do práce Rigo celé dopoledne prospí (myslím, že je mu jedno jestli spí v baráku či v panelovém domě). A když přijdu vyrážíme na procházku. Ty pokud máš RR v baráku to děláš jinak? Jaký je rozdíl mezi barákem a panelákem? Myslíš, že v baráku se více vyběhá?:)
Petra K.

RE:

Příspěvekod Petra K. » čtv 21. led 2010 18:17:17

Dobrý den Kateřino, jak jsi napsala, měla jsi 14 let pejska, který byl neposlušný. Zde bych hledala hlavní a zásadní problém. RR je statný a velice inteligentní pes, který určitě potřebuje naučit alespoň základní povely k ovladatelnosti. Zde se trochu obávám toho (a nechci ti sahat do svědomí), že pokud jsi nedokázala naučit též loveckého pejska menšího vzrůstu poslušnosti, jak si tedy poradíš s RR? Pokud jsi však pro toto plemeno rozhodnutá, nechci tě od něj zrazovat. Doporučuji pak pořídit si raději fenečku, jsou měkčí na ovladatelnost. Také bys určitě měla vyhledat kinologické cvičiště, kde tě naučí správnému zacházení s tímto temperamentním pejskem. Hodně štěstí....
Petra K.

RE: může být rr venku?

Příspěvekod Petra K. » čtv 21. led 2010 18:34:40

Dobrý den Honzo, RR je společenský pes. Potřebuje být ve své smečce (rodině), je na ni závislý.Dále RR je původem africký pes, není tedy přizpůsoben na chladné počasí. Můj RR je nejraději, když mu tedy dovolím, když si může přilehnout ke mně do postele, pořádně se na mě nalepí a úplně nejraději je, když ho ještě celého přikreji peřinou:) Jsem si jistá, že by odloučen od své rodiny strádal! Můj známý má RR na zahradě (večer ho tedy bere do baráku), ale pes je nevyrovnaný a agresivní. Již pokousal i několik lidí. Je to tím, že není zvyklí na lidi, venku si ho nikdo nevšímá a nikdo s ním nepracuje.
Petra K.

RE: daruji fenku RR

Příspěvekod Petra K. » čtv 21. led 2010 18:41:15

Dobrý den, je opravdu hrozné jaké zrůdy se mezi lidmi nacházejí. ..
Ráda bych Vám pomohla s umístěním fenečky. Můžete mi prosím poslat fotečku? kubes@plm.cz
Petra K.

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena