Jak fungují psí hotely?

Psí hotel nabízí krátkodobé i dlouhodobé ubytování pro vaše pejsky. Využít ho můžete tehdy, pokud se o ně nemůžete nějakou dobu starat, například z důvodu dovolené, služební cesty nebo pobytu v nemocnici. V každém takovém zvířecím nebo přímo psím hotelu je váš mazlíček pod neustálým dohledem, v případě potřeby je zajištěna také veterinární péče.

Druhy ubytování

Venkovní zastřešené kotce

Tento způsob je vhodný pro psy, kteří jsou zvyklí pobývat venku. Kotce jsou samozřejmě chráněny před větrem a nepříznivým počasím.

V zateplené budově

Způsob pro ty psy, kteří jsou chováni v bytě a ven se chodí pouze proběhnout. Pejsci chodí na pravidelné vycházky a samozřejmostí bývá volný výběh v areálu hotelu. Po celou dobu jsou psi pod dozorem, pracovníci se jim maximálně věnují.

Konkurence hotelů je v dnešní době opravdu vysoká. Proto máte-li nějaký požadavek, obraťte se na vedení a nemusíte se bát, že se pro vaše přání nenajde vhodné řešení.

Podmínky přijetí psa

Do hotelů bývají přijímáni pouze zdraví psi, kteří prošli řádným očkováním. Má-li váš mazlíček nějaký drobný problém, který není ohrožující pro ostatní psy a musí pravidelně užívat léky, je možné se individuálně se zaměstnanci hotelu domluvit na podávání medikace. Podmínkou tedy pro přijetí do hotelu je předložení platného očkovacího průkazu a zdravotního potvrzení od veterinárního lékaře.

Nové prostředí

Nemusíte mít obavy o to, že by si váš čtyřnohý kamarád na hotel nezvykl. Pes se velmi rychle rozkouká a svůj přiřazený kotec si přivlastní jako osobní teritorium a útočiště, kde se bude cítit bezpečně. Psi jsou velmi vnímavá stvoření a sami vycítí přátelskost a bezpečí hotelu, rychle se aklimatizují a zařadí do nového psího kolektivu.

Strava a cena

Psi ubytovaní v hotelu samozřejmě hlady trpět nebudou. Krmení probíhá 2krát denně. Obvykle se podávají granule, ale v některých hotelech funguje také teplá kuchyně. Zažádáte-li si, může váš pejsek dostávat vámi dodanou a předem připravenou stravu. Co se týče pitné vody, ta je pejskům neustále měněna a k dispozici neustále. Cenově se poplatek odlišuje kraj od kraje. V průměru se umístění psa do psího hotelu pohybuje kolem 200 až 250 Kč/den.

Zdroj foto: pixabay.com

Autor: Kamil Štajgl | 7.4.2020

Komentáře - Jak fungují psí hotely?

Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »