Jak vybrat nejlepší granule pro psa?

S příchodem zvířecího člena rodiny souvisí spousta starostí a povinností, přičemž zaměřit byste se měli na výběr nutričně vyváženého krmiva. Studovat obsáhlou literaturu o výživě zvířat by bylo časově náročné, a proto jsme vám shrnuli několik základních rad do krátkého článku. Kvalitní krmiva nemusí zruinovat váš finanční rozpočet, pokud se naučíte číst složení a používat zdravý selský rozum.

Novopečení majitelé čtyřnohých chlupáčů si pokládají otázku, jak vybrat kvalitní granule. Bohužel, neexistuje univerzální krmivo vyhovující svou kvalitou všem pejskům na světě. Při výběru byste měli zohledňovat stáří, velikost plemene a zdravotní stav.

Přestože jsou na trhu k dostání granule pro konkrétní rasy psa, měli byste se takovým variantám vyhnout. Výrobci se snaží tímto reklamním trikem vylákat ze zákazníků pouze co nejvíce peněz. Kvalitní granule pro psy se rozdělují pouze podle velikosti plemene, podle jeho stáří a případně podle onemocnění. Je zřejmé, že senior trpící na klouby bude vyžadovat zcela jiné složení stravy než aktivní štěňátko.

Na co byste se měli zaměřit?

V první řadě byste se měli zaměřit na velikost a stáří plemene, neboť větší psi jsou náchylnější na onemocnění kloubů. Výrobci rozdělují krmiva na malá, střední, velká a obří plemena. Anebo můžete narazit na rozdělení podle hmotnosti, například do 13 kg, do 18 kg, do 30 kg. A poté jednotlivé kategorie ještě rozdělují na podkategorie, a to na granule pro štěňata, dospělé psy a seniory.

Abyste vybrali nejlepší granule pro psy, měli byste brát v potaz také aktivitu zvířete. Sportovně nadaní jedinci, kteří denně běhají několik kilometrů, potřebují výživu s vyšším obsahem tuku. Zatímco línější mazlíčci by zbytečně z granulí s vyšším obsahem tuku přibírali, neboť nemají vysoký energetický výdaj.

A závěrem byste neměli opomíjet zdravotní stav, přičemž někteří pejsci jsou citlivější a mívají průjem. Většinou za tím stojí alergie na některou potravinovou složku, a proto doporučujeme krmivo s menším množstvím surovin.

Pakliže sháníte granule pro svého zvířecího přítele, dovolujeme si vám představit internetový obchod Můj Mazlík. Těšit se můžete na bohaté produktové portfolio a příjemné ceny.

zdroj foto: pixabay.com

Autor: Placená inzerce | 31.3.2016
Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »