Jak zabavit psa aneb nejlepší hračky pro psy

Míčky, přetahovadla, frisbee nebo aporty. Psi jsou přirozeně hravá stvoření a milují trhání, kousání, žvýkání i lovení. Každého však baví něco jiného. A protože výběr psích hraček je dnes nepřeberný, nejeden pejskař doma skončí se zaprášenou hromadou hraček, po kterých jeho chlupáč ani neštěkne. Jak vybrat hračky, které si váš pes zamiluje?

 

Hračky pro psy jsou nezbytnou součástí psího života. Pomáhají jim následovat jejich instinkty, zabavit se i rozvíjet. Seznamte se s hračkami, které zabaví divoké lovce, neúnavné sportovce, gaučové povaleče i zběsilé žvýkače.

 

Létající frisbee, míčky a aporty

Lovecká a sportovní plemena zbožňují, když mohou něco zběsile pronásledovat a pak vám to přinést k nohám. Jejich nadšení je o to větší, když hračka píská a připomíná jim tak skutečnou kořist. Takové psy potěšíte všemi druhy aportů, frisbee i míčků. Vybírejte takové, které září široko daleko a snadno je tak najdete.

Přetahovadla a pešky

Hru na přetahovanou si zamilují především buldoci, bulteriéři nebo pitbulové. Tito psi jsou známí pro své silné čelisti, vybírejte proto pešky a přetahovadla z extra odolných materiálů. Hračky musejí být nejen odolné, ale také pokryté ochrannou vrstvou, která zabrání poranění dásní. Některé kousky jsou navíc vyvinuté i pro dentální hygienu. Při hrátkách se svým mazlíčkem tak můžete spojit příjemné s užitečným.

Plovoucí hračky

Promění se váš pes v kachnu, jakmile se přiblížíte k vodě? Pak jeho lásku k plavání podpořte plovoucími hračkami. Ideální jsou gumové míčky s lankem, za které můžete hračku přitáhnout. Plavání je mimochodem tou nejlepší prevencí kloubních onemocnění, která bohužel trápí většinu starších pejsků.

Měkké plyšové hračky

Ať už máte doma psího seniora, nebo nenapravitelného „gaučáka“, kterého aporty ani za mák nezajímají, plyšové hračky pro ně mohou být to pravé ořechové. Někteří je neustále nosí, jiní s nimi nadšeně vítají páníčky a ostatní je mají minimálně jako pohodlný polštář na spaní.

Interaktivní pro zvědavce

Teriéři, labradoři nebo bíglové jsou zvídaví a zabaví se téměř s čímkoliv. Opravdovou radost jim však uděláte hračkami, které povzbudí jejich inteligenci a šikovnost. Obzvlášť oblíbené jsou nejrůznější hlavolamy, které lze naplnit pamlsky, nebo interaktivní hračky, které chlupáče mnohdy zabaví i na několik desítek minut.

Ať už vybíráte přetahovadla, nebo psí hlavolamy, vždy se ujistěte, že je hračka nezávadná a nehrozí, že by váš mazlíček mohl spolknout některé menší části.

Autor: Placená inzerce | 15.5.2020
Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »