Tip na účinný dárek pro psa

Taky ještě přemýšlíte, co nadělit pod stromeček? Darujte zdraví v podobě kloubní výživy a skočte do nového roku se zdravými klouby společně se svým čtyřnohým parťákem. Kloubní výživa nemusí být pouze ve formě nudných tablet nebo prášku, ale může mu i chutnat a její konzumace může být pro psa zábava.

 

Zvířata, stejně jako lidi, trápí bolavé klouby. Na rozdíl od nás však o svých problémech neumí mluvit, a tak je mnohdy nelehkým úkolem tento zdravotní problém u nich včas odhalit a pomoci jim. Často problém odhalíme, až když pes začne kulhat. Ale to už může být pozdě. Problémem u kloubního onemocnění je, že se nedá zcela vyléčit. Vzniklé obtíže lze pouze zmírnit či zpomalit opotřebování chrupavky umělým dodáním látek, ze kterých se chrupavka a kloubní tekutina skládá ve formě kloubní výživy. Je lepší problémům předcházet, protože zanedbané klouby mohou psa potrápit bolestmi až ho přivést na operační stůl. Ortopedická operace potom bývá nepříjemná a pro majitele také velmi nákladná.

Kteří psi jsou na kloubní problémy nejvíce náchylní?

· Velká a rychle rostoucí plemena.

· Sportující, služební a nadměrně namáhaní psi.

· Psi po operaci a při rekonvalescenci.

· Psi s predispozicí ke kloubním problémům.

· Staří a obézní psi.

 

Pokud Váš parťák patří do některé z těchto skupin, nadělte mu pod stromeček kloubní výživu, abyste si společných chvil na procházkách mohli užívat příští rok bez omezení.

zdroj foto: aktivní zvíře

Autor: Placená inzerce | 21.12.2017



Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »