Výběr a používání elektrických obojků pro psy

Mezi odborníky i laiky jsou elektrické obojky pro psy v poslední době velmi často probíraným tématem. Majitelé psů po celém světě tato problematika rozdělila do dvou táborů. Jedni jsou jejich zastánci, ti druzí elektrické obojky odmítají. Díky těmto nekonečným dohadům se kolem nich již stačila vytvořit řada mýtů a předsudků. V tomto článku bychom vám proto chtěli sdělit několik zásadních informací o elektrických obojcích a přiblížit, jak to s nimi ve skutečnosti je.

Využití elektrických obojků

Na začátku je potřeba si uvědomit, že elektrický obojek pro psy je především výcviková pomůcka, a není tedy vyroben za účelem ubližovat zvířatům. To jak ho každý jednotlivec používá, je však už věc druhá. Z každého nástroje můžete snadno udělat nebezpečný předmět, pokud nebudete respektovat návod a instrukce. Elektrický obojek využívají jako výcvikovou pomůcku ke snadnější výchově psů kynologové po celém světě. Výboje, které obojek vydává, jsou pejskovi sice nepříjemné, ale nijak ho neohrožují. Místo trestu nebo napomínání tedy prostě použijete obojek. Výhodou je, že jej můžete ovládat i na delší vzdálenost, především když pes neposlouchá na přivolání. Nezvládnutý pes může být i nebezpečný, elektrické obojky si tak stále častěji pořizují zodpovědní majitelé psů.

Elektro Obojky

Pravým odborníkem v problematice elektrických obojků je firma Elektro Obojky. Na jejich stránkách www.elektro-obojky.cz se můžete poradit s profesionály, kteří vám pomůžou vybrat ten nejvhodnější elektrický obojek. Největší výhodou je, že vám zboží zapůjčí předem domů zdarma k vyzkoušení, a vy tak zjistíte, jak na obojek váš čtyřnohý kamarád reaguje. Společnost Elektro Obojky všemožně podporuje pejsky v útulcích. Díky nim navíc můžete například zprostředkovat žrádlo pejskům v útulku. Stačí, když přes jejich stránky zakoupíte krmivo, a oni ho již doručí do vybraného útulku.

zdroj foto: pixabay.com

Autor: Placená inzerce | 13.1.2017
Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »