Maďarský ohař krátkosrstý

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

Divoch

Příspěvekod Návštěvník » pon 12. dub 2010 19:04:05

Zdravim...máme doma 4 měsíčního MOK a začal nám běhat za běžcema a už jsme párkrát měli kvůli tomu nepříjemnosti...nevíte jak nejlépe ho to odnaučit?
Návštěvník

RE: Divoch

Příspěvekod macullka » stř 14. dub 2010 19:58:22

Dobrý den, stejný problém jsem měla taky ale s cyklistama a vyřešila jsem to následovně: až půjdete s pejskem ven tak jděte ve dvou. Jeden z vás bude běžet a až k němu pejsek přiběhne tak mu musí běžec vyčinit-nadat skrátka vysvětli že to nesmí dělat. Několikrát toto opakujte. Určitě se to vyplatí, nám to pomohlo a už jsme bez problémů. Hodně štěstí, snad vám to pomůže
macullka

RE: pejska

Příspěvekod Jarka » čtv 06. kvě 2010 12:23:47

Dobrý den Jano! Já mám 2-letou fenečku,taky bydlíme v 3+1.Já si myslím,že ta doba pro pejska je moc dlouhá.Moja fenečka je dopoledne jen 5 hod.sama,pak hodinová procházka,ale co je podstatné pak v odpol. hod.jsme v lesoparku 3 hod.kde volně bšha a užívá si to.Toto plemeno je moc aktivní a potřebuje nejméně 2hod se vylítat.Raději si pořidte kočičku!
Jarka

vsežravec

Příspěvekod Dan » pon 17. kvě 2010 18:19:50

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat, jestli se Vám někdy stalo že pes sežral něco ostrého?? Naš pes snědl asi zátku od piva. Když sme byli u veterináře řekl ať mu zkusime davat zelí a štouchane brambory. Že by mohl zátku vykadit. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

Diky za radu
Dan

RE: vsežravec

Příspěvekod Nora » pon 17. kvě 2010 19:34:10

Dobrý den, doporučuju pejska bedlivě sledovat, jakmile by začal zvracet, padat nebo náznak ochrnutí, jedte ihned na veterinu. Náše fenka jednou snědla roh pálený tašky co spadl ze střechy, přestavovali jsme tehdy a ani jsme si toho nevšimli, fenka ale ráno nevstala a mazali jsme na veterinu, zasekla se jí ve střevech a ihned ji operovali a tu naši potvůrku zachránili. Bylo jí tehdy 8 měs. a dožila se krásných 11 let. Dneska, kdybych jen měla tušení, že pejsek něco většího snědl chtěla bych po veterináři rengen! Abych měla jistotu zda pejsek opravdu něco snědl a taky abych předešla zbytečným zmatkům, my tenkrát hodně rychle na tu veterinu letěli ( v neděli ráno na pohotovost vzdálenou 70 km)
Nora

RE: vsežravec

Příspěvekod Dan » čtv 03. čer 2010 17:33:37

Dekuji za radu, sledovali sme ho a nakonec ji po ctyrech dnech vyzvracel. Kdyz uz byla obednan operace na druhy den rano. Protoze zacal zvracet :)

A jeste sem se chtel zeptat kdyz ste zacali MOK kramit jen dvakrat dene?? Chteli bysme co nejdriv zacit ho takto krmitl, ale nechci aby sme mu narusili nejak rust... :)
Dan

Pes a kočka

Příspěvekod Alouse » sob 31. črc 2010 12:40:07

Zdravím majitele vižliček, moc se mi tento pejsek líbí a chtěla bych si ho pořídit. Potřebovala bych poradit jestli nemáte zkušenost jak se MOK snese s kočkama? Mám tři kocoury, kteří byli zvyklí na naši fenku, která loni zemřela. Bydlím v domku se zahradou pes i kočky můžou a spí uvnitř.
Alouse

bouda

Příspěvekod Janina » úte 05. říj 2010 21:27:13

Dobrý den,chtěla jsem poprosit o radu,máme půlroční fenku MO,máme jí teď už pořád venku na zahradě u baráčku,je to totální ničitelka všeho :-)Konečně jsme jí odnaučili nás i děti při jejích hrách kousat a snad se začíná pomalu sklidňovat.Hodně mě ale štve,že i když leje a je zima,celá se klepe tak si nezaleze do její boudy,která je zateplená a se vším všudy.Je mi jí moc líto,jak se tam klepe,ale prostě to nechápu.Přes noc jí tam prostě zavíráme - je to zároveň kotec a to tam spí,ale když jí tam zavřeme přes den,tak vydrží štěkat,vít a kňučet opravdu hodinu.Nemáte někdo prosím tuto zkušenost?Jak jí "vysvětlit",že v boudě jí bude teploučko :-)Děkuji moc za reakce
Janina

Předchozí

Zpět na Psí plemena