Rhodéský ridgeback

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE: Povaha

Příspěvekod Jarda » stř 10. bře 2010 14:22:55

Pod odpovědi holek se plně podepisuju. Taky by mě zajímalo, jak je myšlený ten rozdíl mezi barákem a bytem. Naše RR fenka je strašná závislačka a to by museli na zahradě toho baráku lítat zajíci, aby byla radši venku než se svojí smečkou.
Jarda

RE: RR

Příspěvekod Jarda » stř 10. bře 2010 14:54:54

Taky jsme měli problém s hovínky. Všechny psí, lidské, zvířecí, dokonce i pohnojené pole bylo rájem. Ale chce to trpělivost a důslednost. Je to opravdu jen zlozvyk. Napřed naše fenka RR přestala pořírat psí a lidské, pak zaječí a teď už končí s kočičími. A na cvičáku se povel "Nesmíš!" cvičí taky skoro pokaždé (hlavně pro štěnda)nejenom na nesmysly na zemi.
Jarda

RE: RR

Příspěvekod Michal » pát 12. bře 2010 23:48:24

Také bych si chtěl pořídit RR ale jak tu někteří píší jak je pes závíslý na rodině tak se bojím aby nestrádal,když bude sám,než se vrátíme z práce a děti ze škole! Potom bych chtěl poradit jak má vypadat perfektně zateplená bouda!jaké rozměry a sila zateplení! nebo vytápění! Děkuji
Michal

RE: špatné mohutnění

Příspěvekod Michal » pát 12. bře 2010 23:49:39

Také bych si chtěl pořídit RR ale jak tu někteří píší jak je pes závíslý na rodině tak se bojím aby nestrádal,když bude sám,než se vrátíme z práce a děti ze škole! Potom bych chtěl poradit jak má vypadat perfektně zateplená bouda!jaké rozměry a sila zateplení! nebo vytápění! Děkuji
Michal

RE: Kňučení

Příspěvekod Katy » ned 14. bře 2010 14:20:43

Dobrý den, nesehnala jste k tomuto někde bližší informace ? Také máme RR fenku, nyní 8 měsíců a od chvíle co jsme ji dovezli také neustále kňučí a naříká. Vše co má potřebu jakkoliv okomentovat buď okňučí nebo štěká. Ten štěkot je bych řekla spojen s provokací ke hře - nuda. Už víme, že je třeba ji více zabavit. Vycházky, výcvik a štěkání ustane.
Veškerá péče ale nemění nic na tom kňučení. Hodně jsme pročetli příručky, co se dalo. Nikdy jsme ji v kňučení nijak nepodporovali - tzn. nepolitovali, "nechválili" za toto chování, nikdy si tím nic nevynutila a přesto to pořád dělá. Dokonce když příjde návštěva, je schopná ji celou prokňučet. Mám trochu pocit jestli to nesouvisí se separační úzkostí. Když zůstává sama doma, je klid. Jakmile ale slyší , že se bavíme za dveřmi , začně výt, jinak od rodičů víme, že je přes den klid. Kolikrát si před nás jen sedne kouká na nás a kňučí, nebo chodí po bytě a zase kňučí. Když manžel telefonuje mobilem, tak na něj kňučí nebo nesnesitelně štěká. Fakt jsme nepřišli na nic co by pomohlo. Nepomůže ani dávat povely , aby se odvedla pozornost. Dostane povel, vykoná ho, jakmile dostane volno, opět pokračuje... už jsem úspěšně vychovala mnoho pejsků, ale tohle nějak pořád nedokážu překonat...
Katy

obojek

Příspěvekod Mirka » úte 16. bře 2010 13:27:20

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká velikost obojku by měla být na dospělého psa ( Rhodeskeho ridgebacka).
Děkuji za odopvěd Mirka
Mirka

CVIČENÍ RR

Příspěvekod Alena » úte 16. bře 2010 14:57:30

PŘEJI KRÁSNÝ DEN VŠEM!MÁM TAKOVOU OTÁZKU ASI NA ZKUŠENĚJŠÍ CHOVATELE RR. CHCI SE ZEPTAT KDY JE TEN PRAVÝ ČAS RR ZAČÍT CVIČIT ABY BYL OVLADATELNÝ A NETAHAL NA VODÍTKU A TAKY POSLUŠNÝ NA SLOVO. NÁŠ RR JE PES A MÁ 7MĚSÍCŮ. NA VODÍTKU TAHÁ UŽ TEĎ. JE NÁM JASNÉ ,ŽE CVIČÁK NÁS NEMINE. PROTO PROSÍM O RADU KDY JE TEN SPRÁVNÝ ČAS. DOUFÁM, ŽE JSME JEJ UŽ NEPROŠVIHLI. SLYŠELA JSEM,ŽE NEJLEPŠÍ JE TO ZAČÍT TAK V 1,5 ,ALE TO SE MI ZDÁ HODNĚ POZDĚ. A TAKY SE CHCI ZEPTAT JAK BUDE ASI VELIKÝ. MÁ 7MĚSÍCŮ A VÁHA JE 30KG A V KOHOUTKU MÁ 66CM. JE TO V POŘÁDKU? A POROSTE JEŠTĚ?? KDY SE VÝVOJ ZASTAVÍ? V ROCE? MOCKRÁT DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ A RADY...ALENA A ALEX
Alena

RE: CVIČENÍ RR

Příspěvekod Nora » stř 17. bře 2010 14:32:57

Dobrý den,
nevím jak pejsek bude veliký a zda míry jaké uvádíte jsou v 7 měsících v pořádku. Určitě to ale najdete na klubových stránkách Vaší rasy. Ale s výchovou a výcvikem jste mohli již začít, na cvičák chodí pejsci od 4 měsíců, kdy mají všechna povinná očkování (vzteklina, psinka.....). Co se v mládí naučíš :)
Nora

špatné mochutnění

Příspěvekod Lucie » stř 17. bře 2010 23:06:41

Moje fenka(8 měsíců) je celkem dost hubená i když má pravidelné dávky jídla a dost prostoru pro fyzický vývoj. Jiní psy RR v tomto věku jsou větší a mohutnější. Všichni mi tvrdí že je podle nich dost pohublá. Děkuji
Lucie

Příspěvekod Spike » úte 23. bře 2010 10:43:52

Ahojky hlasujte, dekuji

http://nejpes.blesk.cz/pejsci-67667.html
Spike

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena