Německý ovčák

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE: Prosím o radu

Příspěvekod hanadix » sob 24. črc 2010 11:10:37

díky, ano v pondělí jdeme na očkování, tak se poradím. Odčervená je už 4x, tak tam by problém být neměl, ale, ale ten vývar z masa zkusím a trochu jí ho přidám ke granulím. Jinak je ale čiperná a celej den vždy hodinu kouše na co příjde a pak hodinu spí je to čert ve štěněčí kůži :o))) dík
hanadix

RE: Prosím o radu

Příspěvekod Berta » úte 27. črc 2010 10:05:18

Jak jste dopadli?Když takhle lumpačí,tak bude určitě zdravá.Ještě by měla zkusit hrabat díry,určitě se jí to bude líbit.Je to prima zábava :-)
Berta

KOLIK BUDE ŠTĚŇÁTEK?

Příspěvekod Pavla » čtv 05. srp 2010 22:35:46

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik bude mít přibližně fena NO štěňat, když bude připuštěna poprvé... chystám se mojí fenku připustit a mám už docela dost zájemců, kteří by si štěňátko vzali a proto by mě zajímalo jestli se může stát, že i když ještě nikdy neměla štěňata může jich mít dost. Četla jsem, že NO mají ve vrhu hodně štěňat. Děkuji za odpověď
Pavla

Jak dlouho fena hlídá štěně

Příspěvekod Barča » ned 08. srp 2010 13:16:33

Dobrý den,měli jsme štěňátka a bohužel si jedno vzali sousedi.Netušila jsem,co tím způsobím.Dokud nám ještě zůstalo jedno,byl klid,ale jak odešlo to poslední,fenka nám za tím štěnětem k sousedům neustále utíká.Je na zahradě,kde nejsme pořád,ale docházíme tam.A jak odejdeme,v tu chvíli hledá kudy pryč.Přitom když ještě štěňata měla u sebe,tak už se o ně nestarala,byla moc velká a přišlo mi,že už ji obtěžují.Podhrabává se,prostě dělá vše proto,aby šla za ním.Co s tím,přejde jí ten "mateřský" pud?Naštěstí sousedi jsou v pohodě a berou to sportovně,ale přeci jen je to blbé.
Barča

RE: KOLIK BUDE ŠTĚŇÁTEK?

Příspěvekod Barča » ned 08. srp 2010 13:19:32

Naše fenka měla poprvé 8 štěňat,známách dokonce 11.Ale obě měli asi několik tatínků - jedna zdrhla a k naší se zas vloupali:-)
Barča

RE: Jak dlouho fena hlídá štěně

Příspěvekod Karolína » čtv 12. srp 2010 17:23:26

Dobrý den, myslím si, že fenku to brzo přejde, je to jen instink, myslí si, že její štěně zabloudilo k vašim sousedům a nemůže se dostat zpátky, proto se mu snaží pomoct, je jen otázka času až si uvědomí, že štěně tam je v bezpečí a je to jeho nový domov. Teď to bude alespoň tejden ještě hrozné, protože jako každé štěně, které si majitel přiveze domů strašně kňučí a chce svojí mámu, bude jí volat, takže vaše fenka bude ve střehu. Až štěně povyroste ztratí už zájem o matku a matka o něj, takže už z nich budou jen dobří sousedé. Zkuste, aby vaše fenka pár dní neviděla její štěně, aby trošku zapoměla a zvykla si žít bez něj, říkám chce to jen čas. Myslím si, že když ho nějakou dobu neuvidí, bude to tak pro ni lepší. Bude to stejné jako kdyby jste si ho nechali, až by fenka vycítila, že už nepotřebuje mýt,kojit,atd.. nechala by ho už žít samostatně, a takhle to bude i teď až vyítí, že už je velký na to, aby se o sebe postaral sám, nebude mít proč se za nim podhrabávat.
Karolína

RE: Jak dlouho fena hlídá štěně

Příspěvekod Klára » čtv 12. srp 2010 17:31:04

Ježiš, nezlobte se milá slečno,ale tohle je naprosto logické! Podle mě je úplná blbost dát sousedovi štěně, ale když už tak se kouknu na plot! mohli jste aspoň uvažovat co kdyby tam chtěla za nim lézt nebo on za ní.. no modlete se aby to takhle nebylo navždy, a doufám, že ste mu nedali psa to by pak molh vlastní mámu oplodnit!! no hrozný..
Klára

MOHUTNOST

Příspěvekod Renata » ned 22. srp 2010 14:50:14

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám udělat proto,aby mi moje fenka NO zmohutněla? Za 2 měsíce jí bude rok, v kohoutku měří 59-60cm, ale i přesto je taková drobná a na pohled malá. Pokud možno byla bych ráda abyste mi doporučili něco jiného než změnu granulí. Děkuji moc za odpověď
Renata

RE: MOHUTNOST

Příspěvekod 1234 » pon 23. srp 2010 9:04:49

Dobrý den Renato,v první ředě nesmíte zapomínat že máte ještě štěně které se bude do dvou let vyvíjet.Fenečka může být teď drobnější ale určitě ještě bude mohutnět.Do roka psi rostou a do dvou let mohutní.Pak taky záleží jaký jsou rodiče a jestliže jsou drobní tak fenka bude nejspíš taky.Píšete že má v kohoutku 59 až 60 cm takže odhaduji že by měla vážit 30 kg plus mínus 1kg.Pokuď vám fena váží méně třeba 26kg začněte jí dávat víc žrát hlavně se neřiďte tabulkou na pytly od granulí to je jen orientační.Začněte jí do granulek přidávat vařené hovězí maso koupíte ho skoro v každém zverimexu a pokavaď nic takového v okolí nemáte pak u řezníka ale to je trochu víc náročné na vaší peněženku.Nebojte se taky tvarohů pribináčků atd...samozřejmě to nesmíte přehánět.Někdo vám sice může říct jak je to pro psa nezdravé ale to je v dnešní době všechno a když můžou prodávat mentolové pamlsky když je pes masožravec proč by si nemohl dát tvaroh.To už zjistíte vy sama jestli mu to dělá dobře nebo ne.A to poslední co mě napadá je taky fyzická zátěž.Běhání do kopců za míčkem běh u kola a různé aktivity co vás obě bude bavit ))
1234

RE: MOHUTNOST

Příspěvekod Renata » pon 23. srp 2010 15:17:52

Dobrý den, ano moje fenečně má 30kg :-) zkusím teda to hovězí maso a ten tvaroh, děkuji moc za odpověď
Renata

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena