Německý ovčák
Strach z podlahy a jiných dlaždiček
Dobrý den, mám 11 měsíční fenku NO a bojí se chodit po dlaždičkách, nebo po nějaké podlaze, která jí prostě nesedí, je to pro mě obrovský problém, protože mi nechce vlézt ani do vlaku, nebo autobusu, bojí se totiž také té podlahy co tam je a tudíž mi tam nevleze, stávají se mi kvůli tomu trapasy a nepříjemné věci. Cestuji ráda hlavně tím vlakem a většinou i se psem, mám ještě jednoho, ale ten už je starý, tak už ho do vlaku radši neberu, chodím s ním na procházky atd. neznáte nějakou radu, nebo způsob jak fence naznačit, že to je prostě jenom podlaha a nic víc? Když vstoupí na nějakou podlahu, nebo dlaždice, úplně zkamení a rozevře drápy a škrábe se pryč z té podlahy zpátky třeba na trávu. Např. v tom vlaku mi úplně zkamení a nechce jít je jako magnet, to samí např. v restauraci, jak jde po podlaze zase zkamení a snaží se utéct. Bojím se jí brát už skoro kamkoliv, nikdy nevím zda narazím po cestě na nějaké lino, dlaždice apod.. potřebuju sní pomoc, nevíte co bych pro ní mohla udělat?
- Monča
RE: Strach z podlahy a jiných dlaždiček
Dobry den,Moniko
Já osobně bych se nejdříve zamyslela proč to tak je někde se stala chyba když byla malinká.Třeba se někde mohla smeknout nebo jí tam něco vylekalo ani o tom nevíte.To je první varianta a ta druhá varianta je že je špatně socializovaná a na tyto povrchy jste jí začala učit až teď a jsou pro ní prostě nepříjemné a stresující.Začala bych tím že bych tyto povrchy vyhledávala a nenutila jí nato vstupovat.Musí zjistit že jí to nic neudělá.Zkuste najít nějakou tu dlažbu kde není moc ldí psů atd...tam jí nechte vstoupit a jakmile začne couvat tak jí v tom nebraňte a nechte jí odejít.Musí zjískat důvěru hlavně ve vás.Třeba vy si sedněte na kraj tý dlažby vemte si do ruky něco čemu neodolá a pomalinku jí na sebe lákejte když přijde a veme si to bude nejspíš pospíchat pryč ale to nevadí vy jí pochvalte a pohrajte si s ní.Tohle opakujte tak dlouho dokavaď se alespoň u vás na vteřinu neposadí ale tím nemyslím že tam do ní budete hučet celý den.Musíte být trpělivá a nespěchat.Chodte tam pravidelně a prodlužujte interval uvidíte že to zvládne ale v žádném přípedě na ní nekřičte a nenuťte jí taháním vodítka.A až zvládne tento úsek začněte někde jinde.Chce to opravdu hodně trpělivosti a času pak se dostaví výsledek.
Já osobně bych se nejdříve zamyslela proč to tak je někde se stala chyba když byla malinká.Třeba se někde mohla smeknout nebo jí tam něco vylekalo ani o tom nevíte.To je první varianta a ta druhá varianta je že je špatně socializovaná a na tyto povrchy jste jí začala učit až teď a jsou pro ní prostě nepříjemné a stresující.Začala bych tím že bych tyto povrchy vyhledávala a nenutila jí nato vstupovat.Musí zjistit že jí to nic neudělá.Zkuste najít nějakou tu dlažbu kde není moc ldí psů atd...tam jí nechte vstoupit a jakmile začne couvat tak jí v tom nebraňte a nechte jí odejít.Musí zjískat důvěru hlavně ve vás.Třeba vy si sedněte na kraj tý dlažby vemte si do ruky něco čemu neodolá a pomalinku jí na sebe lákejte když přijde a veme si to bude nejspíš pospíchat pryč ale to nevadí vy jí pochvalte a pohrajte si s ní.Tohle opakujte tak dlouho dokavaď se alespoň u vás na vteřinu neposadí ale tím nemyslím že tam do ní budete hučet celý den.Musíte být trpělivá a nespěchat.Chodte tam pravidelně a prodlužujte interval uvidíte že to zvládne ale v žádném přípedě na ní nekřičte a nenuťte jí taháním vodítka.A až zvládne tento úsek začněte někde jinde.Chce to opravdu hodně trpělivosti a času pak se dostaví výsledek.
- 1234
Kdy je nejlepší věk na štěňata?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdy bych už mohl připustit svojí fenku. Mé fence je za týden 1 rok. Myslíte, že je ještě brzo, abych jí připustil už za rok v létě? Nevím, zda je lepší, aby fence byli alespoň 3 roky. Děkuji za odpověď
- Martin
RE: Kdy je nejlepší věk na štěňata?
Myslím že by klidně mohla být připuštěná pokavaď je fenka zdravá a v kondici.Udělejte si RTG kyčlí aby jste nemnožil mrzáčky na nohy to by byla škoda a bohužel spousta lidí na to nebere ohledy.
- 1234
HLÍDÁNÍ
Dobrý den, mám fenu NO je jí 1 rok. Chtěla bych se zeptat jak naučit mojí fenu hlídat né ze strachu, ale aby hlídala náš dům a nás z toho že to chce dělat. Vždycky když k nám někdo jde na zahradu začne okolo něj běhat a štěkat na něj, ale jakmile ten dotyčnej dupne, nebo se proti ní rozeběhne, fenka uteče a zase se vrátí a zase si drží od něj odstup. Problém je v tom, že kdyby k nám šel nějaký zloděj, tak nám ani neuhlídá zahradu, protože se bojí, jenom vydává hrůzu. Je nějaký způsob jak jí naučit hlídat tak, aby se nebála ani když se bude bránit ten zloděj třeba tim dupnutím apod.. chtěla bych spíše nějakou radu než doporučit cvičák. Myslíte, že se to fenka naučí časem sama, protože jeještě na pořádné hlídání malá? Děkuji moc za radu a přeji hezký zbytek dne
- Lucka
RE: HLÍDÁNÍ
Dobrý den Lucie,
pořád jsem přemýšlela jak to vysvětlit aby jste pochopila co čuba potřebuje získat a napadlo mě jen aby jste jukla na odkaz Mia a Deni a Orty možná z toho něco pochopíte.
pořád jsem přemýšlela jak to vysvětlit aby jste pochopila co čuba potřebuje získat a napadlo mě jen aby jste jukla na odkaz Mia a Deni a Orty možná z toho něco pochopíte.
- 1234