Labradorský retrívr

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE:

Příspěvekod Sparviero » pon 12. říj 2009 12:54:56

Dobrý den.
Musíte Fíbí naučit chodit vedle nohy,jak na vodítku,tak bez něj.Chce to
hodně trpělivosti a důslednosti. Pes musí poslechnout, jít podle vás a nesmí to být obráceně.Pokud ji to naučíte,tak to bude hlavně pro její bezpečnost.Venku,kde není provoz,např.louka,pole atd.se může vyběhat potom podle chuti.
Sparviero

RE:

Příspěvekod rere » stř 14. říj 2009 8:00:51

Ahoj,moje fenka Nela taky taha,poradte jak ji naucit chodit vedle me.Dekuji...
rere

RE:

Příspěvekod Sparviero » stř 14. říj 2009 11:13:47

Dobrý den.
Výcvik psa vyžaduje : trpělivost,lásku,ale i důslednost.Váš pes se musí naučit chodit stejným tempem,jakým jdete Vy u Vaší levé nohy.Jak na vodítku,tak i bez něj. S vodítkem to zvládne lépe,jelikož si ho můžete přitáhnout blíže k noze.Vždy když udělá to co po něm požadujete,nezapomeňte jej pochválit,ale za opak též důrazně SLOVEM !!! pokárat.Když zvládne chodit správně na vodítku,zkuste aby šel vedle Vás bez vodítka. Jistě to půjde.Měl by by jít tak aby byl u Vší nohy a nepředbíhal. Znovu : Trpělivost,vlídnost a důslednost,tak jak u malých dětí. AHOJ.
Sparviero

RE:

Příspěvekod Návštěvník » stř 14. říj 2009 16:27:30

Ahoj :o) Co si budeme povídat, labradoři mají energie na rozdávání. Moje fenka taky tahala, nic mi nepomáhalo. Je dobé pořídit fence postroj, je pak zvladatelnější. Slyšela jsem radu, že na procházce chce trénovat. Třeba když tahá, říct jí, ať sedne, bude muset zastavit. Po čase to pochopí, že je lepší jít u nohy, než každý krok zastavovat. Když nepomáhá sedání, zkus změnit směr chůze. (Spíš trénuj na louce.) Mmj. mojí labradorku tohle přešlo až ve třech letech. Tenkrát mi veterinář řekl, že tyhle psi to přejde buď do tří let nebo je to nepřejde vůbec. Jsou to živí psi, ale mazlíčči, proto jsme si je pořizovali, ne? Tak hodně štěstí !!!
Návštěvník

zima

Příspěvekod martina » stř 14. říj 2009 21:20:09

mám 5 měsíců strarou fenku,má zateplenou boudu,ale teď jak se tak hodně ochladilo tak nevím jestli na to není ještě mladá být venku v boudě.
můžu ji tam přes noc nechat nebo vzít domů?děkuju.
martina

RE: zima

Příspěvekod Sparviero » stř 14. říj 2009 23:50:27

Dobrý večer.
Já bych ji vzal domu. Labrador není zrovna pes do boudy. Lepší pro něj je vhodné místo v bytě.
Sparviero

Příspěvekod Návštěvník » čtv 15. říj 2009 9:14:22

Ahoj, já měla štěně labradora v té době stejně starého. Pokud má zateplenou boudu, není co řešit. Původ psa je z Labradoru, tam je příšerná zima, psi plavou v ledové vodě, na zimu jsou stavění. Boudu si zadýchá a většinu dne stejně prospí, takže zimu zvládají v pohodě.
Návštěvník

Ničení věcí

Příspěvekod Lucie » čtv 15. říj 2009 14:55:11

Dobrý den, naší labradorce Malvíně je 10 měsíců a je to strašný ničitel. I když už máme všechny věci schované a uložoné nahoře kam nedosáhne, je stále vynalézavá a každý den mě nějakou rozkouisanou věcí překvapí. Má někdo podobné problémy?
Lucie

Příspěvekod Sparviero » čtv 15. říj 2009 15:19:08

Dobrý den.
Umístění labradora na zimu,třeba i v zateplené boudě je věcí názoru a zkušenosti chovatele.Já to nedoporučuji.Zrovna tak i o tom plavání v zimě v ledové vodě.Je pravda,že labrador je v podstatě vodní pes a vodu miluje,ale v zimě a v ledové vodě může prostydnout a onemocnět.Původ "evropského"labradora je od konce 19 století orientován do Anglie. V minulosti labradoři,byli převážně psi kanadských rybářů a byli považováni za čistě pracovní plemeno. Dnes je labrador víceméně pes společenský,kamarádský,neagresívní a velice intelegentní. Miluje kolem sebe své lidi. Je rád,když jim může být nablízku a je nešťastný,když tomu tak není.Proto jsem přesvědčen,že to není pes,který se šoupne do boudy a ponechá se většinu dne, bez pohybu,třeba i v zadýchané boudě :-)))
Sparviero

RE: Ničení věcí

Příspěvekod Sparviero » čtv 15. říj 2009 15:32:40

Dobrý den.
Vidíte jak vaše Malvína je inteligentní a jak si dovede poradit :-))).Když ji vždy - bezprostředně-ihned -pokáráte,že to nesmí dělat,jsem přesvědčen,že časem poslechne a bude vzorná. Též je dobré ji poskytnout dostatek aktivního pohybu,venku v přírodě,při výcviku a.p.Prostě ji zdravě utahat.Pokud nemáte zahradu a většinu dne musí být v bytě,tak se nudí,no a potom je ta paseka :-)))s tím musíte jaksi počítat.Nebojte se, až bude starší (teď je ještě juniorka)žádnou škodu vám doma neudělá. Labrador je INTELIGENT :-)))
Sparviero

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena