Labradorský retrívr

Diskuze o jednotlivých psích plemenech

RE:

Příspěvekod Sparviero » úte 10. lis 2009 21:40:24

Dobrý večer.
Těžko radit. Záleží jak byl cvičen a jak má zažité povely. Důvodů proč vám utíká může být více. Možná je v tom nějaká fenka-možná. Je to ještě stále junior a tak není pozdě,alespoň na základní výcvik. Chce to ovšem trpělivost a důslednost. Utíkat by dobře vycvičený pes neměl.
Sparviero

RE:

Příspěvekod rere » sob 14. lis 2009 15:12:24

ahoj chci se zeptat kde bych sehnala obojek co pomaha aby pes netahal,pani doktorka v polepsovne mazlicku ho doporucila nekterym majitelum psu a pomohlo to...dekuji R
rere

RE:

Příspěvekod Sparviero » sob 14. lis 2009 16:32:21

Je to věc názoru a zkušenosti.Většinou jsou to obojky tzv. stahováky,které psa když táhne,přiškrtí. Nikdy jsem je u svých psů nepoužil.Pes musí poslechnout dobrovolně. Při dobrém a včasném výcviku,zpravidla rychle pochopí co se na něm chce a co nesmí - (např.táhnout).Takže místo nějakého "výchovného" obojku to zkuste s výcvikem. To je má rada.
Sparviero

RE:

Příspěvekod Sparviero » sob 14. lis 2009 20:24:36

NETÁHNOUT :-)))
Sparviero

Koupání v přírodě

Příspěvekod Petra » pon 16. lis 2009 18:30:17

Prosím o radu,vyvdala jsem černého retrívra, když mu bylo šest let.Špatně se o něj starali, neuměl chodit venku na vodítku natož a volno, bál se vody. Dnes je mu devět, je to zlatíčko, ale mám problé, že mi teď i v zimě vleze do každé vody. Je už přece jen starý a mám strach, aby mu studená voda neuškodila. Viditelně se mu líbí, ale přece jen se mi to zdá hodně studené. nemůže mu to ublížit, nemáme se vodě raději vyhýbat? U vody je prostě nezvladatelný a miluje jí. Děkuji P.
Petra

RE: Koupání v přírodě

Příspěvekod Sparviero » pon 16. lis 2009 21:45:54

Dobrý večer.
Labradoři milují vodu v každém ročním období. Můj názor je ten,že pokud není opravdu velká zima a nemáte to domů daleko,tak mu tu vodu dopřejte.Neměl by však do vody jít ulítaný. Je to stejné jako u lidí. Za mrazu ho do vody rozhodně nepouštějte !!! Mohl by prochladnout a vážně onemocnět. Pohlaďte ho za mě.
Sparviero

WC

Příspěvekod ondras » úte 17. lis 2009 18:41:38

dobrý den potřebuju poradit jak mam naučit psa aby chodil močit na určene místo díky moc
ondras

RE: WC

Příspěvekod Sparviero » úte 17. lis 2009 19:11:45

Dobrý večer.
Předpokládám,že doma (v bytě)ten problém nemáte.Pokud máte zahradu,tak bude zpravidla chodit tam kde je jeho místo. Venku se pes většinou vymočí a značkuje v místech,kde před nim byl jiný pes.Víte,ono se dá těžko poručit.Když musí-tak musí :-)))a je mu fuk,kde to je. Viděl jsem tzv.psí záchod,který byl vybudován Obecním úřadem, ale psi jej ignorovali.Prostě vyhozené peníze.Důležité ovšem je,aby majitel psa vždy po svém kamarádovi hovínko uklidil. S močením to jaksi nejde.Ahoj
Sparviero

Příspěvekod ondras » úte 17. lis 2009 19:15:31

prosím vas date mi email potřebuju se na hodně optat díky moc
ondras

Příspěvekod Sparviero » úte 17. lis 2009 19:30:41

Fabbro.uno@gmail.com
Sparviero

PředchozíDalší

Zpět na Psí plemena