Jaké nástrahy čekají na psy v období Vánoc?

Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Pokud si je v tomto duchu opravdu chcete užít, dávejte pozor, čím své psí kamarády krmíte a hlavně se je snažte uklidnit o silvestrovské noci, kterou mohou díky dělbuchům a petardám špatně snášet. V článku vám dáme pár rad a tipů, které jistě přijdou vhod.

Vánoční cukroví

Pro psy velký problém. Všude to voní vanilkovými rohlíčky, lineckým nebo vosími hnízdy. Kdo by neodolal? Psi vyčkávají, až jim kousek spadne na zem, aby si taky mohli pošmáknout. Někteří majitelé své čtyřnohé kamarády natolik milují, že jim pár cukroví dopřejí. To je velká chyba! Kapitola sama o sobě je čokoláda. Psali jsme o ní na našem webu a upozorňovali na to, že může být pro psy smrtelná. V období Vánoc, kdy se peče, smaží a na stole je jídla jak na královské hostině, je nejlepší vzít pejsky ven, aby se proběhnuli a aspoň na chvíli přestali jejich čichové buňky vnímat tu vůni všeho možného. A jestli jim přeci jen chcete dopřát, užít si Vánoce spolu s vámi, upečte jim cukroví pro psy.

Štědrovečerní večeře

Na ní nesmí chybět tradiční kapr a bramborový salát. I tady radíme, abyste ani jedno z toho psům nepodávaly. Kosti z ryb by se jim mohly zapíchnot uvnitř zažívacího traktu a v tom horším případě proděravět střevo. Bramborový salát obsahuje sůl, cibuli a další přísady, které mohou psům poškodit slinivku, dojde k problémům se střevy nebo žaludkem. Raději jim do misky dopřejte syrové maso spolu se zeleninou. Věřte, že budou spokojeni stejně jako vy.

Ohňostroje a dělbuchy

Kapitola sama o sobě, ze které už nyní mají pejskaři hrůzu. Jde, dobré, než se spustí oslavy nového roku, jít pejsky vyvenčit, abyste je pak nemuseli hnát ven v těch největších oslavách. Vhodné i je, abyste jim dali pelíšek na místo, kde se nebudou odrážet od skel oken nebo zdí světelné efekty. Místnot, kde bude minimální eliminace zvuků zvenčí je v tomto případě úplně nejlepší. Pejskům rovněž dejte do pelíšku nějaké oblíbené hračky, aby se tam necítili sami. Pokud to jde a nechodíte nikam na oslavy, buďte s nimi, hlaďte je a uklidňujte. Pokud se vám doma počůrají, v tomto okamžiku je netrestejte. Další rady, jak psům Silvestr co nejlépe zpříjemnit najdete zde.

Dárečky pro psy

Samozřejmě, ani pejsi nemohou být pod stromečkem ochuzeni o nějaký ten dáreček. Radost by jim klidně mohlo udělat nějaké to plyšové zvířátko. Zkuste se podívat na stránky www.veselyklaun.cz. Třeba se vám něco zalíbí, co by mohloi potěšit i vašeho kamaráda.

Zdroj foto: pixabay.com

Autor: Kamil Štajgl | 21.11.2016

Komentáře - Jaké nástrahy čekají na psy v období Vánoc?

Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »