Jak pejskovi vyhradit prostor ve dvoře? 7 užitečných rad pro pejskaře

1. Umístěte pejskovi na zahradu psí boudu.

Pro spokojeného pejska je důležité, aby měl svůj vyhrazený prostor, místečko kde ví, že nikomu nepřekáží. Domácí mazlíček potřebuje znát pravidla své rodiny.
Pokud vlastníte dvůr nebo zahradu, můžete pejska ubytovat venku, v psí boudě. Psí bouda, krytý pelíšek a nebo kotec by měl být z takového materiálu, který pejska ochrání před větrem a deštěm. Jakmile se jednou rozhodnete, že pejsek bydlí na dvoře, mělo by to tak zůstat celoročně. Nedoporučuje se pejska během zimních měsíců přestěhovat ze studeného dvora rovnou do vyhřátého bytu. Pokud ho chcete ochránit před zimou, raději mu umístěte pelech například v chodbě, nebo v garáži. Teplotní šoky pejsci špatně snášejí. Mrazy jsou ale pro psy také nebezpečné, hlavně pokud máte malého pejska s krátkou srstí, štěně, psího seniora a nebo nemocného pejska.

 

 

 

2. Květinové záhonky a místa kam nechcete aby pes chodil oploťte.

Pes umí na zahradě způsobit pěknou neplechu. Pokud nenastavíte jasná pravidla, pes vám pošlape květinové záhonky a poníčí okrasné keříky a zahradní dekorace. Nejsnazší obrana je zahradu a vaše oblíbená místečka oplotit a naučit psa, že za plot nesmí. Nainstalujte do zahrady i psí branky a další barikády. Pokud pes již na zahradě žije a pravidla nově měníte, může to chvíli trvat, než na ně přistoupí a naučí se je dodržovat. Se štěnětem, které přijde do hotového prostoru a zvyká si na něj, to budete mít jednodušší.

3. Jak se vyvarovat blátivým cestičkám a jámám?

Počítejte s tím, že pokud pes tráví většinu času na zahradě, bude to na ní znát. Máte-li pejska hlídače, okolo plotu a na místech, kde se pes nejvíce zdržuje budete mít vyběhané blátivé cestičky. Je-li váš pejsek vášnivý “hraboš”, je možné, že vaše květinové záhony změní k nepoznání. Preventivně můžete inkriminovaná místa vysypat štěrkem a nebo oblázky. Variantou je také živý plot, který je nepůhledný. U něj nebude psa celodenní hlídání a běhání bavit. Proti devastaci květinového záhonu vyzkoušejte plůtek a zátarasy.

4. Vadí-li vám zápach psí moči?

Psi jsou teritoriální zvířata a značkování je jejich přirozeností. Proti nepříjemnému zápachu z psí moči pomůže, když pejskovi přidáte do stravy kvasnice, mléčné výrobky a nebo rajčata. Někteří pejskaři volí psí pisoár, ve kterém psí moč zůstává, což pes cítí a motivuje ho to, čůrat vždy na stejné místo.

5. Kolagen pro psy chrání klouby před opotřebením

Kolagen je nejlepší kloubní výživa. Je to ideální doplněk stravy pro štěňata ve vývoji, pro aktivní psy i pro staré a nemocné pejsky. Kolagen zpevňuje klouby a chrání pohybový aparát před poraněním a opotřebením. Psi stárnou rychleji, než lidé a pohyb je pro jejich spokojený život zásadní. S přibývajícím věkem produkce kolagenu klesá a je proto potřeba ho do těla doplňovat. Obzvlášť pokud máte pejska, který žije venku a má velký výběh ve kterém je celý den na nohou.

6. Odstraňte z venkovního prostoru nebezpečné předměty a jedovaté rostliny

Dvůr je pro pejska prostorem, kde může běhat svobodně a bez náhubku. Na jeho bezpečí, ale musíte myslet i zde. Zajistěte, aby se pejsek nemohl na dvoře o nic poranit a odstraňte ostré předměty. Pozor na vystouplé hřebíky, mořidla, barvy a různá ostrá zahradní náčiní. Ujistěte se také, že nepěstujete žádné jedovaté rostliny.
Nebezpečné mohou být pro vašeho domácího mazlíčka také jedy proti škůdcům a umělá hnojiva. Jedy na myši a potkany jsou pro psy i pro kočky velmi nebezpečné. Svou vůní je totiž lákají k pozření. Jedovatým rostlinám se pejsci většinou intuitivně vyhnou. Je ale dobré o nich vědět patří například oleandr, zlatý déšť, kosatec, nebo rododendron.

7. I psi, kteří žijí venku potřebují vaší pozornost a pravidelné procházky.

Zahrada je pro pejska skvělá věc, ale nenahradí společné procházky a vaši lásku. Společné procházky jsou pro pejska velmi důležité. Upevňují vzájemný vztah a také pejska unaví. Pro aktivní psi je důležité, aby měli dostatečnou kloubní výživu. Kolagen pro psy chrání kosti a klouby proti opotřebení a zajistí vašemu pejskovi delší a kvalitnější život.  


 

Autor: Placená inzerce | 15.3.2021
Dnes má svátek: Ben, Lobo. Přejít na psí jména »