Labradorský retrívr
JAKOU BARVU??
Ahojky chci si pořídit labradora a nevím v jak¨ém zbarvení, mohli byste mi pomoc vybrat barvu tohoto psa:-) bílý se mi líbí asi nejvíce protože je tato barva typická, ale až je pak ten labrador starý jde to na něm vidět je takový vybledlí atd... jenže třeba ten černý labrador neni vůbec šedivý ve stáří, možná tak až mu bude 9 let, koukala jsem na různé fotky labradorů a právě že ten černej vypadá vždycky mladě ať je mu 2 nebo 9.. naopak ten bílý je takový divný a má zapadlí oči.. myslela jsem si že když je ten pes černý rychleji zešedivý,ale naopak ten bílý je dříve vzhledově starý, takže mi asi nezbívý nic jiného než si ho pořídit v čokoládové barvě :-D:-D
- Miša
RE: JAKOU BARVU??
Dobrý večer Míšo.
Nic ve zlém,ale myslím,že byste se měla ještě moc rozmýšlet,zdali psa vůbec chcete. Pes v žádném případě není žádný módní doplněk a barva nehraje zase tak velkou roli.Labradoři se dožívají cca 12-14let a samozřejmě se jejich vzhled(stejně jako u lidí)věkem mění. Pes pro člověka má být především jeho nejlepším přítelem a naopak a je jedno jakou má barvu.
Nic ve zlém,ale myslím,že byste se měla ještě moc rozmýšlet,zdali psa vůbec chcete. Pes v žádném případě není žádný módní doplněk a barva nehraje zase tak velkou roli.Labradoři se dožívají cca 12-14let a samozřejmě se jejich vzhled(stejně jako u lidí)věkem mění. Pes pro člověka má být především jeho nejlepším přítelem a naopak a je jedno jakou má barvu.
- Sparviero
poslušnost
Mám labradora starého 20 mesíců, první rok jsem chodil na cvičák. Těd většinu času trávím ve škole a dom jezdím jen na víkend(pres tyden se mu venují rodice, ma velky kotec a pres den je skoro porad na zahrade, tak ma dost volnosti). Endy když je na volnou posloucá na přivoláni, ale najednou mu mu křupne v hlavě a když vidí psa tak uteče za ním a nemužu s ním nic dělat. nemužu ho přivolat a najednou vubec neposlechne a děla si co chce.
- ENDY
RE: poslušnost
Dobrý den.
To že má Endy velký kotec a dostaečně velkou zahradu pro pohyb je dobré,ale důležitější je pro něj přítomnost jeho lidí. To že běhá za psi a neposlechne je možná proto,že je na té zahradě,po většinu dne sám, no a potom,když se dostane ven,tak si to chce užít. Otázkou je též co se při výcviku naučil,nebo lépe nenaučil. Je to mladý pes a aby byl dobře vycvičen a veden, to vyžaduje každodenní opakování toho co už zná + další povely.Hlavně však každodenní přítomnost jeho člověka a nenechávat ho bez zájmu jen na té zahradě. To je mé mínění a trocha těch zkušeností co s labradory mám.
To že má Endy velký kotec a dostaečně velkou zahradu pro pohyb je dobré,ale důležitější je pro něj přítomnost jeho lidí. To že běhá za psi a neposlechne je možná proto,že je na té zahradě,po většinu dne sám, no a potom,když se dostane ven,tak si to chce užít. Otázkou je též co se při výcviku naučil,nebo lépe nenaučil. Je to mladý pes a aby byl dobře vycvičen a veden, to vyžaduje každodenní opakování toho co už zná + další povely.Hlavně však každodenní přítomnost jeho člověka a nenechávat ho bez zájmu jen na té zahradě. To je mé mínění a trocha těch zkušeností co s labradory mám.
- Sparviero
Dobrý den, souhlasím, každý pejsek potřebuje trávit hodně času s páníčkem! A nejen aby byl jen na zahradě. Máme zahradu a stejně každý den s pejsky chodíme na 2-3 procházky (po vsi, do lesa, na pole) a i když jedeme třeba jen nakoupit jedou s námi. Pejsek není věc, kterou si pořídíte a odložíte na zahradu. Ležet Vám tam můžou hrábě!
- Nora
Děkuji, za informace. S endym jsem chodil od 4 mesicu az do 16 mesicu na cvicak(základni cvicení, prekazky a agility). Poslusnost zvlada, jen to ze obcas utece. Na zahrade nelezi jak hrabe(zahrada velká 2600m2), chodime s nim kazdy den ven a od patku do nedele kdyz jsem doma, tak chodim na prochazky do lesa min na 2,5 hodiny(a to je celou dobu volne). Ja myslim ze se mu venujeme dost, tak prave nevim proc nekdy utece. Dekuji za prispevky....
- Návštěvník
Dobrý večer.
Nechci a ani nemohu posuzovat,zdali se vašemu psovi věnujete dostatečně. Já to prostě nevím. Pokud vám ale utíká, nemůžete jej přivolat a dělá si co chce,(jak jste napsal), tak to zpravidla je vaše chyba. Jinak platí to co jsem napsal ve svém prvním příspěvku.
Nechci a ani nemohu posuzovat,zdali se vašemu psovi věnujete dostatečně. Já to prostě nevím. Pokud vám ale utíká, nemůžete jej přivolat a dělá si co chce,(jak jste napsal), tak to zpravidla je vaše chyba. Jinak platí to co jsem napsal ve svém prvním příspěvku.
- Sparviero
OBEZITA U LABRADORŮ
Ahojky chci si koupit labradora, ale děsí na něm jedna věc, OBEZITA... tím labradoři trpí... sämozdřejmě že to záleží na mě jak ho budu krmit,ale moje kamarádka má labradora a krmí jí úplně normálně asi tak 2x denně v menších dávkách, ale i tak je tlustý..je z toho smutná ale už si na to musela stejnak zvyknout že se jí třeba někdo vysměje že má tele na vodítku.. a tak teda nwm jestli nemám uvažovat o jiném plemenu když mám ráda krásnou sportovní postavu u psů.. někdo mi už tvrdil že obezitu mají labradoři už dědičně..je sice hodně labradorů kteří jsou štíhlí ale většina znich už právě moc ne..já jsem měla už dva psy a byli to chrti, tak abych pak nebyla překvapená co mi z labradora vyroste..děkuji moc za radu
- Lenka